Samen Zwanger - Aanstaande vaders: Borstvoeding

Moedermelk is op maat gemaakt voor je baby en bevat water, vet, eiwitten, koolhydraten, mineralen en vitamines. Borstvoeding bevat belangrijke elementen die niet in flesvoeding voorkomen, zoals hormonen, enzymen, groeifactoren, essentiële vetzuren, immunologische en niet-specifieke beschermende factoren. Moedermelk past zich aan de behoeften van je groeiende baby aan en biedt alle benodigde elementen in precies de juiste hoeveelheden.

Baby’s die borstvoeding krijgen, ontwikkelen minder vaak infecties zoals gastro-enteritis, borstinfecties, oorinfecties en urineweginfecties. De moedermelk maakt het spijsverteringssysteem van je baby zuurder, waardoor de groei van schadelijke bacteriën wordt voorkomen en het risico op het krijgen van infecties vermindert. Moedermelk bevat ook de antilichamen die je al hebt geproduceerd en deze zullen je baby ook beschermen als dat nodig is. Onderzoek toont aan dat borstvoeding ook enige bescherming biedt tegen sommige soorten kinderkanker, wiegendood en het ontwikkelen van hartziekten op latere leeftijd.

‘Ik voel me buitengesloten als mijn partner onze baby borstvoeding geeft’

Het is begrijpelijk als je je buitengesloten voelt of ook zo dichtbij je baby als mama wilt zijn. Maar je baby heeft jou net zoveel nodig. Voeding is essentieel, maar dat is de aandacht ook.

Probeer huid-tot-huidcontact met hem te hebben om een hechte relatie met hem op te bouwen. Houd hem dichtbij je, want hij ziet nog niet zoveel als hij pasgeboren is. En maak veel oogcontact. Ook kun je zachtjes met je baby over je dag praten. Je baby zal niet begrijpen wat je zegt, maar zal dol zijn op het geluid van je stem. Hij herkent het waarschijnlijk uit de tijd toen hij nog in de buik van je partner zat. Je partner zal jou ook dankbaar zijn dat zij ​​een pauze kan nemen, vooral in het begin, als je baby nog erg vaak aan de borst ligt. Deze speciale tijd met je baby zal ook betekenen dat je partner zich gesteund voelt, waardoor jullie relatie sterker wordt. In de buurt blijven van je partner en je baby, zal ook helpen om gevoelens van wrok over buitengesloten voelen af te weren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in