Samen Zwanger - Baby's en huisdieren

Met extra zorg kunnen je baby en huisdier veilig en gelukkig met elkaar leven. Veel huisdieren zijn erg tolerant ten opzichte van kleine kinderen, maar het is nog steeds belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke gevaren voor je baby. Er zijn voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen om je baby veilig te houden, vooral wanneer hij gaat kruipen en lopen.

Honden

Honden kunnen jaloers zijn op een nieuwe baby als je hem voor het eerst mee naar huis neemt. Probeer je hond speciale aandacht te geven als je dat kunt, zodat hij nog weet dat je steeds om hem geeft. Honden zijn waarschijnlijk ook nieuwsgierig. Houd in gedachten dat je hond kan reageren op een manier die je niet had verwacht. Honden hebben altijd toezicht nodig wanneer baby’s en kinderen in de buurt zijn. Ongeacht hoe betrouwbaar je huisdier ook is. Als een peuter aan zijn staart trekt of iets in zijn oog steekt, kan hij zijn geduld verliezen. Zelfs de meest tolerante honden kunnen soms slecht gehumeurd zijn.

Katten

Katten worden meestal niet jaloers, maar voelen zich aangetrokken tot de warmte van een babybedje. Gebruik een kattennet of beschermnet op de kinderwagen als je baby erin ligt of zit. Dit is vooral handig als je gaat wandelen. Zelfs als je geen kat bezit, kunnen naburige katten en zwerfdieren nieuwsgierig zijn. Katten zullen vaak ontsnappen als een kind ze pest of pijn doet, maar sommige katten kunnen dan ook krabben en bijten.

Houd huisdieren uit de kamer waarin de baby slaapt en laat nooit een huisdier het bed delen met je baby.

Traphekje

Misschien vind je het handig om een ​​hek te gebruiken om je huisdieren en je kinderen uit elkaar te houden, althans voor een deel van de tijd. Traphekjes kunnen ook helpen om je baby uit de buurt van dierenvoer en kattenbakken te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in