Samen Zwanger - Baby meeverzekeren

In Nederland is het hebben van een zorgverzekering verplicht, dus ook voor je baby. Je hoeft geen premie te betalen voor kinderen onder de 18 jaar oud, dus je moet je kindje op je eigen polis bijschrijven. Dit moet je regelen binnen 4 maanden na de geboorte of adoptie van je kindje.  

Kosten

Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd, dus je krijgt ook geen extra kosten zodra je je kindje hebt bijgeschreven. Als je je kind hebt bijgeschreven, krijg je eventuele zorgkosten (van tijdens en na de bevalling) natuurlijk met terugwerkende kracht terug.

Bij een aanvullende verzekering is het mogelijk dat je zorgverzekeraar een premie vraagt. Je kunt dan aan je zorgverzekeraar vragen om het aanvullend pakket niet voor je kindje op te maken.

Hoe?

Hoe je je moet aanmelden verschilt per zorgverzekeraar. Als je er niet zelf uitkomt, kun je altijd contact met je verzekeraar opnemen (telefonisch via de klantenservice). Je kunt je kindje bij jouw polis bijschrijven of die van je partner, maar hij kan niet bij beide ouders verzekerd zijn. Advies: Verzeker je kindje mee bij degene die de meest uitgebreide verzekering heeft. Je kunt je kinderen altijd nog overschrijven op de polis van je partner. Dit blijkt in de praktijk nog wel lastig te zijn, want het is per zorgverzekeraar verschillend hoe ze ermee omgaan.

Let op: Je kunt je baby alleen meeverzekeren op je eigen polis als hij in Nederland staat ingeschreven.

Op tijd

Zorg ervoor dat je je kindje op tijd meeverzekert, binnen 4 maanden. Ben je te laat, dan zijn de eventuele kosten die in de tussentijd zijn gemaakt, voor eigen rekening. En dit kan flink in de papieren lopen. 

Overlijden

Is je kindje overleden, dan moet je je kind alsnog aanmelden bij een zorgverzekeraar. Het ziekenhuis heeft natuurlijk kosten gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in