Samen Zwanger - De 10 beste voedingsmiddelen voor baby's

Er zijn veel gezonde babyvoedingsmiddelen beschikbaar, maar deze 10 worden door zowel artsen als voedingsdeskundigen aanbevolen. Van vitaminerijk fruit en groenten tot vlees en bonen boordevol eiwitten, deze superfoods zitten vol met essentiële voedingsstoffen, zijn redelijk geprijsd, gemakkelijk te bereiden en heerlijk van smaak. Let op: Neem eerst contact op met je arts voordat je je baby vaste voeding geeft.

1. Avocado’s

Deze boterachtige vrucht is rijk aan gezonde onverzadigde vetten die de hersenontwikkeling helpen stimuleren. In feite is de vetsamenstelling van avocado’s enigszins vergelijkbaar met die van moedermelk.

2. Bananen

Bananen zijn een goede bron van kalium, dit ‘grab-and-go’ fruit bevat ook vitamines B6 en C, calcium en ijzer.

3. Bosbessen

Bosbessen zitten bomvol antioxidanten. Het diepe, schitterende blauwe kleur van deze bessen komt van flavonoïden die een positieve invloed hebben op de ogen, het brein en zelfs de urinewegen van je baby.

4. Broccoli

Deze kruisbloemige groente bevat vezels, folaat en calcium en kan zelfs helpen kanker af te weren.

5. Linzen

Bonen en andere peulvruchten bevatten veel magere eiwitten en vezels. Maar in tegenstelling tot grotere bonen, pruttelen kleine linzen in een aangename brij, precies goed voor je baby. Ze zijn ook een van de goedkoopste gezonde voedingsmiddelen die je kunt kopen.

6. Vlees

Gebrek aan ijzer kan bloedarmoede veroorzaken. Vlees is een geweldige bron van eiwitten, zink en ijzer, vooral rood vlees. Bovendien absorberen baby’s ijzer gemakkelijker van vlees dan van met ijzer verrijkte granen.

7. Pruimen

Pruimen zijn zacht, zoet en zitten vol vezels. Je baby kan last hebben van constipatie bij het overschakelen naar vaste stoffen, omdat het een grote verandering is voor zijn systeem. Voeg gepureerde pruimen aan zijn dieet toe om de spijsvertering te bevorderen.

8. Zoete aardappelen

Deze kleurrijke wortelgroenten zitten boordevol bètacaroteen, vitamine C en mineralen, waaronder ijzer en koper.

9. Winterpompoen

Pompoen kent veel voordelen, waarvan er één uitzonderlijk rijk is aan bètacaroteen, dat uitstekend voor de ogen is. Pompoen is ook een uitstekende bron van vitamine C.

10. Yoghurt

Romige yoghurt is rijk aan calcium en vitamine D, noodzakelijk voor gezonde botten en tanden. Na 4 tot 6 maanden kun je je baby yoghurt geven, lang voordat hij klaar is voor koemelk. Kies voor yoghurt zonder toegevoegde suiker. Zoek ook naar een merk dat helpt bij het reguleren van de goede bacteriën in het spijsverteringskanaal van je baby. Kies voor volle melkyoghurt – baby’s hebben de calorieën van deze vetten nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in