Samen Zwanger - De babykamer

Het is een must om de babykamer op tijd klaar te hebben. Rond de drie maanden voordat je uitgerekend bent is een goede vuistregel. Is de babykamer klaar en zijn alle spulletjes er? Heerlijk, want dan heb jij rust, krijgt de verse verf voldoende tijd om uit te dampen en staat dat lieve en gezellige kamertje straks helemaal klaar om jullie kindje te verwelkomen!

De babykamer, de inrichting en de babyuitzet; ze horen allemaal bij elkaar. Een wieg, commode met aankleedkussen, gordijnen, een matrasje, (onder)lakentjes, dekentjes, molton, kruiken, etc. zijn de basis. Net als goede verlichting, ook boven het aankleedkussen. Daarnaast babykleertjes: rompertjes, boxpakjes, broekjes, jasje, sokjes en mutsjes. En toiletartikelen niet te vergeten: een badje, badcape, shampoo, haarborstels, babyolie, doekjes, luiers, et cetera. Dit alles en meer is onmisbaar om je baby lekker te laten slapen en hem of haar goed te kunnen verzorgen. Bij elkaar een flinke lijst met spullen die allemaal overzichtelijk en voor het grijpen een plekje in de babykamer moeten krijgen. Alle reden dus om er op tijd mee te beginnen!

Ruimte, licht en lucht

Natuurlijk hebben jullie al lang bedacht waar de babykamer gaat komen. Een heerlijk rustig en fris kamertje waar je alles voor de baby kwijt kunt en er voldoende ruimte overblijft zodat je gemakkelijk van wieg naar commode en terug kunt lopen. Ruimte, licht, lucht en veiligheid zijn erg belangrijk. Net als de mogelijkheid om het klimaat te regelen met verwarming en een raam dat je in verschillende standen kunt openen als het buiten warm is en zonder dat het kan gaan tochten.

Kleuren en materialen

Al sinds je in verwachting bent, ben je aan het fantaseren over hoe de babykamer eruit komt te zien. Leuk, lief, stoer, modieus of juist wat meer klassiek; er zijn zoveel mogelijkheden! Gaan jullie alles kopen of juist zelf maken? Dat laatste kan natuurlijk ook, zeker als jullie handig zijn. Muren sauzen, houtwerk in de verf zetten, zelf een wieg en commode maken; in de bouwmarkten en verfzaken vind je alles wat je nodig hebt. Misschien krijg je je oude wieg wel van je moeder. Een mooi gebaar, waarbij je er natuurlijk voor kunt kiezen om je oude wieg en/of commode een moderne kleur te geven. Het ‘pimpen’ van houten meubels is erg populair en veel verfzaken houden workshops.

Inspiratie

Tal van babywinkels willen je graag op leuke ideeën brengen. En ook op het internet en in magazines voor aanstaande moeders vind je allerlei voorbeelden en tips om inspiratie op te doen. Hetzelfde geldt voor zusjes en vriendinnen die al een baby hebben. Kom je er helemaal niet uit, vraag dan eens om advies van een stylist bij een babyzaak of meubelwinkel. Dat kost vaak minder dan je denkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in