Samen Zwanger - De mooie oplossing van Stichting Babyspullen

Je gelooft het bijna niet, maar in ons land groeit één op de negen (en in grote steden zelfs één op de vier) kinderen op in armoede. Kille cijfers die de financiële zorgen in veel gezinnen blootleggen. Gelukkig schieten organisaties te hulp, zoals de Stichting Babyspullen die gratis babystartpakketten verstrekt aan jonge ouders in problemen, ‘omdat elk kind recht heeft op een goede start’.

Het verhaal van Stichting Babyspullen begint met een stel ouders die met hun gebruikte babyspullen anderen een plezier willen doen en nergens terecht kunnen. Hun zoektocht blijft niet onopgemerkt en leidt in 2012 tot de oprichting van de Stichting Babyspullen door initiatiefnemer Marjolijn Hermus. Nu, vijf jaar later, zijn er 163 inzamelpunten voor gebruikte en nieuwe babyspullen in het hele land en blijkt de mooie oplossing van Stichting Babyspullen een schot in de roos: in 2016 werden 2.244 gratis babystartpakketten verstrekt en dit jaar zullen dat er naar verwachting meer dan 3.500 zijn.

Dit zit in een babystartpakket

Via de inzamelpunten komen de babyspullen naar het sorteercentrum in Heerhugowaard, waar ze door vrijwilligers worden gecontroleerd en verpakt. Er zijn twee soorten babystartpakketten: een voor de eerste maanden (t/m maat 68) en een voor de tijd daarna (t/m maat 92), waarmee je dus je kindje tot het ongeveer twee jaar oud is kunt verzorgen. In pakket 1 zit: kleding in de maten 50/56 en 62/68, verzorgingsproducten, speelgoed, beddengoed en een kruik. En in pakket 2: kleding in de maten 74/80 en 86/92. De babystartpakketten zijn er voor jongens en meisjes.

Zo werkt het

Vanuit Heerhugowaard werkt de Stichting Babyspullen samen met zo’n 800 organisaties, waaronder Voedselbanken, de Kledingbank, jeugdzorg, kraamorganisaties, verloskundigen, het Leger des Heils, etc. Door die samenwerking komen babystartpakketten alleen terecht bij mensen die ze ècht nodig hebben. Zijn jullie (aanstaande) ouders, heb je een pakket nodig en denk je daarvoor in aanmerking te komen? Vraag dan je verloskundige of kraamverzorgster een verwijsbrief voor je in te vullen en die naar de stichting te sturen. Ook kan zij contact opnemen via het contactformulier op de website stichtingbabyspullen.nl. Na het bekijken van je aanvraag ontvang je bericht.

Wil jij ook helpen?

Stichting Babyspullen steunt volledig op donaties om (aanstaande) ouders te kunnen helpen. Wil jij je daarvoor inzetten, dan kun je bijvoorbeeld donateur worden voor minimaal 3 euro per maand (kijk op www.stichtingbabyspullen.nl voor meer informatie). Daarnaast kun je natuurlijk ook helpen door zelf babyspullen te geven: kruiken, hydrofiele luiers, beddengoed, kleding t/m maat 92, etc. Op de website vind je een inzamelpunt bij jou in de buurt. Ook als je zelf de handen uit de mouwen wilt steken ben je van harte welkom. Kijk daarvoor op de website bij de actuele vacatures en bekijk het onderstaande filmpje:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in