Samen Zwanger - De vele voordelen van een borstvoedingsbeha

Lang niet altijd wil je ‘zomaar’ en met anderen om je heen je kindje borstvoeding geven. Ondanks dat dit toch de meest natuurlijke gang van zaken zou moeten zijn. Wat kan helpen is een speciale borstvoedingsbeha die draagcomfort en tal van gemakken biedt ten opzichte van normale beha’s. En waarmee je je kindje discreet en ontspannen kunt voeden. Waar dan ook.

Er zijn heel veel merken borstvoedingsbeha’s in allerlei prijsklassen. Ze geven je zelfvertrouwen om er met je kindje op uit te gaan en -als het daarvoor tijd is- borstvoeding te geven. Binnen of buiten, alleen of tussen mensen en waar dan ook. Heerlijk toch? Na je bevalling wil je immers ook graag met je kindje gaan wandelen, winkelen, er op uit of naar vrienden en familie. Maar als je kindje honger krijgt, waar geef je het dan borstvoeding? En hoe doe je dat discreet waardoor jij je niet bekeken voelt en anderen niet scheef naar jou kijken?

Comfort en ondersteuning

Duidelijk is dat een gewone beha niet of nauwelijks voldoet als je borstvoeding geeft. Die moet je immers totaal verschuiven waardoor je hele borst of een groot deel daarvan zichtbaar is. Niet direct iets om je, als je niet thuis bent, mee op je gemak te voelen. Een grotendeels bedekte borst, ook tijdens het voeden, is dus een vereiste. Verder is een goede en continue ondersteuning (ook tijdens het voeden) van groot belang om te voorkomen dat er tepelkloofjes en striemen ontstaan. En, niet onbelangrijk, een borstvoedingsbeha moet van goede kwaliteit zijn, er mooi uitzien en praktisch en handig zijn, ook wat het openen en sluiten betreft.

Gepatenteerd

Al deze gedachten, overwegingen en vooral hun eigen ervaringen brachten Eva en Martine Boonen, vriendinnen en moeders uit het Belgische Hasselt, op het idee om zelf een borstvoedingsbeha te ontwerpen en op de markt te brengen. Na lang ontwikkelen en volhouden leidde dat tot de eigen borstvoedingsbeha’s van het merk Mammae. Wereldwijd verkrijgbaar en ook nog eens wereldwijd gepatenteerd, wat een unicum is in de lingeriesector. Het was een ervaring die Eva en Martine, beiden warm voorstander van borstvoeding, er zelfs toe bracht om een boek uit te geven, getiteld: ‘100 meest gestelde vragen over borstvoeding’.

Uit de samenvatting: ‘Dit boek wil moeders eerlijke en praktische informatie geven, en een antwoord bieden op de meest gestelde vragen rond borstvoeding. Hoe leg je je kindje het beste aan? Hoe weet je dat je baby drinkt? En hoe vermijd je tepelkloven en borstontstekingen? Wat doe je als je toch een borstontsteking krijgt? Hoe kolf je het beste moedermelk, en hoe kun je dat bewaren? Een boek vol met tips van experts, grappige anekdotes en ontroerende verhalen.’ Je kunt het onder meer bestellen bij bol.com en via de webshop van Kenniscentrum Borstvoeding.

Ook borstvoedingskleding

In vervolg op de borstvoedingsbeha ontwikkelden Eva en Martine Boonen ook borstvoedingskleding die in combinatie met hun borstvoedingsbeha’s kan worden gebruikt. In 2016 werd de licentie overgedaan aan JBC onder het label ‘Mammae by JBC’, online verkrijgbaar op JBC Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in