Samen Zwanger - Douchen met je baby

Douchen met je baby is een geweldig idee en het is de moeite waard om op een andere manier huid-op-huid-contact te hebben.

Is je baby er klaar voor?

Voordat je gaat douchen met je baby, vraag je jezelf af of hij er klaar voor is. Baby’s kunnen gaan douchen zodra de navelstreng eraf is gevallen. Vóór die tijd mag je hem gewoon een sponsbad geven. Een douche lijkt misschien enger dan een bad. En hij kan het stromende water als behoorlijk eng ervaren. Laat hem dus eerst langzaamaan wennen aan de stralen van de douche.

Ben jij er klaar voor?

Je baby is er klaar voor, maar ben jij dat dan ook? Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt binnen handbereik hebt. Je zou je hand niet uit hoeven te strekken om zeep, speelgoed en een handdoek te pakken om het risico van uitglijden of je baby per ongeluk loslaten te voorkomen. Niet alleen de vloer, maar ook je lichaam is glad. Je kunt altijd een dun shirt onder de douche dragen om te voorkomen dat je baby van je af glijdt.

Je kunt natuurlijk altijd om hulp vragen. Deze hulp kan namelijk echt je redding zijn. Het kan erg moeilijk zijn voor alleenstaande ouders, maar het nemen van een douche met je kleintje is het veiligst als er iemand bij is om jou je baby aan te reiken en hem weer van je aan te pakken. Ga jij eerst douchen en ben je klaar, dan kan je partner de baby aan je geven. Als jullie allebei klaar zijn, kun je je partner roepen en kan hij al met een handdoek klaar staan om je baby aan te pakken. Je kunt ook een kinderstoel gebruiken. Voordat je in de douche stapt, plaats je je kind veilig in zijn stoel. Wat er ook gebeurt, laat je baby nooit zonder toezicht in de badkamer, zelfs niet gedurende een milliseconde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in