Samen Zwanger - Dunstan Babytaal

Als je kindje voor het eerst ‘mama’ of ‘papa’ zegt is dat een bijzonder moment. Voor het zover is, maakt een baby echter ook al geluidjes, maar wat betekenen die precies? Met Dunstan Babytaal kom je daar eerder en beter achter en kun je erop reageren, met als gevolg een tevreden baby.

Dunstan Babytaal is ontdekt door Priscilla Dunstan uit Australië. Een getalenteerd concertvioliste en mezzosopraan, gezegend met een fotografisch geheugen voor geluid. Na de geboorte van haar zoon Tom merkte zij dat de geluiden die hij voortbracht niet zomaar ergens vandaan kwamen, maar een betekenis hadden. Door alles secuur bij te houden vond ze uiteindelijk uit dat er vijf verschillende geluiden bestaan en dat haar reacties op die geluiden elk een bepaald effect hadden. Later ontdekte ze bovendien dat alle baby’s dezelfde vijf geluidjes maken die allemaal iets verschillends betekenen: honger, slaap, darmkrampjes, ongemak of een dwarszittend boertje. Deze vijf ‘reflexgeluidjes’ maken alle baby’s overal ter wereld in de eerste maanden van hun leven.

Babytaal.nl

Toen Priscilla Dunstan eenmaal deze vijf geluidjes en hun betekenis op een rijtje had, ontwikkelde ze een DVD en een cursus waarmee ouders de geluidjes zelf kunnen herkennen, waardoor ze begrijpen wat hun baby bedoelt en daarnaar kunnen handelen. Deze methode is door Bregje Hamelynck naar ons land gehaald en sinds begin 2011 via de website www.babytaal.nl toegankelijk voor ouders en babyprofessionals, zodat iedereen kan kennismaken met Dunstan Babytaal. Daar bleef het niet bij, want Hamelynck begon ook met het opleiden van Dunstan Babytaal Trainers die in het hele land ouders babytaalcursussen geven.

‘I love this!’

De Dunstan Baby Language werd op slag wereldwijd bekend toen de Amerikaanse tv-persoonlijkheid Oprah Winfrey in 2006 aandacht besteedde aan de methode van Priscilla Dunstan om de universele babytaal van vijf verschillende geluiden te herkennen en daarnaar te handelen. “I love this!”, aldus een enthousiaste Oprah Winfrey.

Zelf de Dunstan Babytaal leren?

De cursus ‘Dunstan Babytaal voor (a.s.) ouders’ bestaat uit een sessie van anderhalf uur in groepsverband of bij je thuis, tijdens de zwangerschap of als de baby er al is. Via de website www.babytaal.nl zijn de Dunstan Babytaal Trainers te vinden die de cursus door het hele land geven. Zit er geen Trainer bij jou in de buurt, dan kun je de methode ook met behulp van de DVD leren. Deze is verkrijgbaar via de website en kost € 22 plus verzendkosten. Op de site zijn ook kraamzorginstanties te vinden die gecertificeerd zijn in de Babytaal en die jou in je kraamtijd kunnen helpen de geluiden bij jouw baby te leren herkennen.

Dunstan Babytaal Nederland Dunstan

Babytaal Nederland streeft ernaar dat alle (a.s.) ouders de Babytaal leren kennen en daardoor een fijne start hebben met hun jonge baby. Hiertoe verzorgt Dunstan Babytaal Nederland opleidingen voor Babyprofessionals die de methode zelf willen toepassen in hun werk (zoals verloskundigen, kinderverpleegkundigen, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang) en die het ook willen overdragen aan ouders (kraamverzorgenden, babyconsulenten, jeugdverpleegkundigen, docenten babymassage, draagdoekconsulenten). Informatie over de opleiding is te vinden op Dunstan Babytaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in