Samen Zwanger - Een spaarrekening voor je kind

Een kleine spaarrekening voor je kind kan een groot verschil maken in zijn toekomst. Een recente studie toont aan dat kinderen in gezinnen uit een lage of gemiddelde inkomensgroep, die een spaarrekening hebben voor hun studie, meer kans hebben om te gaan studeren. Het is dus nooit te vroeg om een spaarrekening voor je kind te openen. En het is een uitstekend idee om met die gewoonte te beginnen als je kindje nog een baby is.

Waarom sparen?

Een kindje kost heel veel geld en de kosten lopen alleen maar op naarmate je kindje ouder wordt. Een studie of een rijbewijs zijn voorbeelden van hoge kosten die op je afkomen. Als je een spaarrekening voor je baby opent, staat je geld veilig en ontvang je jaarlijks een kleine rente over het gespaarde bedrag. Ook kun je instellen dat het geld bijvoorbeeld per kwartaal automatisch naar de spaarrekening wordt overgemaakt. Op deze manier hoef je er niet aan te denken en ga je het zien als een vaste ‘last’. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met je bank. 

Hoe?

Je weet nu dat het openen van een spaarrekening een aantal voordelen kent, maar waarschijnlijk nog niet hoe je een spaarrekening kunt openen. Je kunt online een spaarrekening openen (bij je eigen bank) of aanvragen (bij een andere bank). Ook kun je een afspraak maken bij een bank om de mogelijkheden te bespreken. De spaarrekening voor je kindje staat vaak op zijn naam. Hij mag het geld op de spaarrekening dan zelf beheren nadat hij 18 jaar is geworden (tenzij anders is afgesproken). Als je de rekening op je eigen naam laat zetten, houd jij de bevoegdheid over de rekening. 

Waar je op moet letten

De voorwaarden van de kinderspaarrekeningen verschillen van elkaar. Lees deze dus goed door. Het is daarom ook verstandig dat je de voorwaarden vergelijkt, voordat je een kinderspaarrekening opent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in