Samen Zwanger - Eerste nacht met je pasgeboren baby

Voor het eerst thuis zijn met je baby is een van de meest speciale momenten in je leven. Het is ook een van de moeilijkste en meest emotionele  momenten- en een die jou op zoveel manieren verrast.

Dit zijn zeven dingen die niemand je vertelt over je eerste nacht thuis met je baby:

Misschien raak je een beetje in paniek

Hoewel het heel natuurlijk is om je angstig te voelen als je voor het eerst met je baby thuis komt. Niemand van het ziekenhuis is meer om je heen en de kraamhulp is ’s nachts ook al niet aanwezig. Op dat moment kun je in paniek raken. De veranderingen in je hormoonhuishouding, gebrek aan slaap en het besef dat je alleen verantwoordelijk bent voor het leven van een ander spelen een grote rol. Het is niet erg en volkomen normaal dat je je angstig voelt.

‘s Nachts zweten

Door de veranderingen in je hormoonhuishouding kun je ’s nachts erg gaan zweten. Nieuwe moeders weten dit maar zelden. Als je je zorgen maakt, kun je altijd contact met je arts opnemen.

Je slaapt misschien niet – zelfs als je baby wèl slaapt 

En als je dan eindelijk in slaapt valt, is je baby klaar voor zijn voeding.

Borstvoeding kan ’s nachts pijnlijker zijn

Borstvoeding kan pijn doen en ’s nachts kan het pijnlijker zijn. In het begin kan het geven van borstvoeding erg ongemakkelijk voor je zijn. Wees ook niet verbaasd als het ‘s nachts meer pijn lijkt te doen. Je wilt op dat moment natuurlijk graag gaan slapen.

Je huilt waarschijnlijk erg veel

Nogmaals: hormonen, hormonen, hormonen. Ook al heb je net een van de grootste liefdes van je leven ontmoet! Op de dag dat je met je baby thuis komt uit het ziekenhuis (en in de dagen daarna) is het volkomen normaal als je om alles huilt – goede en slechte dingen.

Je gaat waarschijnlijk piekeren

Misschien controleer je regelmatig of je baby nog ademt als hij slaapt. Vooral als je zoveel verhalen hebt gehoord of gelezen. Als je eenmaal moeder bent, stop je nooit meer met piekeren. Maar als deze gevoelens op een extreme manier blijven hangen, moet je contact met je arts opnemen.

Meer verliefd op je partner

Je zult waarschijnlijk meer verliefd worden op je partner dan ooit tevoren. Ondanks het feit dat jullie allebei last hebben van een enorm slaaptekort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in