Samen Zwanger - Foto's van jou en je baby

Of je ze nu in een album plakt of opslaat in je computer, de foto’s van toen je zwanger was wil je nooit meer missen. Net als die van jullie kindje, met al die mooie en lieve herinneringen! Misschien denk je nu: dat doen we zelf wel! Maar bedenk dat professionele fotografen het verschil kunnen maken tussen leuke of juist heel bijzondere zwangerschaps- baby- en geboortefoto’s.

Natuurlijk, met moderne fotocamera’s en zelfs mobieltjes kun je mooie foto’s maken. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan wat een professionele foto met jou en met jullie baby doet? En hoe zo’n professional omgaat met kleur, beeld en licht? Met de compositie, kortom? Blader door wat mooie modeglossy’s en je weet wat we bedoelen. Natuurlijk kost een professionele foto meer dan wanneer je partner, (schoon)vader of goede vriend of vriendin er een maakt. Maar bedenk eens hoeveel jaren je plezier hebt van zo’n topfoto. Dan valt dat bedrag toch in het niet?

Wat ben je mooi!

Negen maanden zwanger lijkt lang genoeg om de perfecte foto te schieten. Dus zou het wel heel erg onhandig zijn om vlak voor de fotoshoot te worden verrast door een vroege geboorte. Tegelijkertijd wil je wel je zwangere buik goed op de foto laten uitkomen. Daarom raden veel fotografen de 32e tot de 37e week van je zwangerschap aan als ideale tijd om de mooiste zwangerschapsfoto’s te maken. De tijd van de mooiste zwangere buiken. Dat niet alleen, het is ook de periode waarin jij je het vaakst goed voelt. Glanzend, dromerig en mooi. En super te combineren met positiekleding die jou flatteert en je buik prachtig laat uitkomen. Het gaat trouwens niet om je buik alleen. Ook de rest van je lichaam, je gezicht, je ogen, je glanzende haar; de beste basis voor de allermooiste zwangerschapsfoto’s!

Meest intieme vorm van fotografie

Zwangerschapsfoto’s kun je thuis, in een gebouw of in een fotostudio (laten) maken. Buiten kan ook, maar dat hangt vooral van het seizoen af, van de kleding die je wilt dragen en hoeveel je van jezelf bloot wilt geven. Dit is wel één van de meest intieme vormen van zwangerschapsfotografie. Maak er daarom iets moois en smaakvols van. Of laat dat door een ervaren professional doen. Die heeft bovendien de mogelijkheid om de foto’s toch nog even wat bij te werken voor een fantastisch eindresultaat!

De schattigste babyfoto’s

Je pasgeboren baby wil je natuurlijk elk uur wel fotograferen. Zo lief, met al die eerste bewegingen, oogjes open en dicht, gapen, het eerste lachje, het is allemaal even schattig! Wil je net na de geboorte, de zgn. newborn tijd, foto’s (laten) maken, wacht dan niet te lang. Na twee weken is het ideale moment, omdat je baby dan nog lekker in een slaaphouding ligt en de baby stabiel genoeg is. In dit magazine en op het internet vind je tal van adressen van professionele en gespecialiseerde fotografen. En handige tips als jullie toch zelf willen fotograferen.

Geboortefotografie

Het mooiste, intenste en intiemste moment in je leven in schitterende beelden vastgelegd. Geboortefotografie, een prachtig verslag in foto’s van de geboorte van je baby. Het eerste contact, de weg er naartoe en de emotie die daarbij komt kijken. Door de foto’s onthoud je het allemaal nog beter! Vooral voor de moeders is een bevalling een overweldigend iets. Het laatste gedeelte van een bevalling is heel intens en beleef je in een soort eigen bubbel. Alles gaat langs je heen als een roes.

Door het terugzien van de foto’s vallen puzzelstukjes weer op zijn plaats. Het samen met je partner toewerken naar de daadwerkelijke geboorte van jullie kindje, het geeft zoveel emotie, juist dat, die emotie is heel speciaal om vast te leggen in een geboorteboek. Samen de ademhaling oppakken en de weeën wegpuffen, de hand van de vader in de rug van de moeder om haar door die moeilijke wee te helpen. Nog even een liefdevolle aanraking, een klein kusje, bewondering die te zien is op de gezichten van de aanstaande vaders. En dan is het zover, de eerste blik naar jullie kindje, oh wat is jullie kindje mooi, echt helemaal van jullie, de ontlading op jullie gezichten. Daarna mag papa de navelstreng doorknippen, vol trots en verwondering.

Dit alles kun je zelf niet vastleggen. Daarvoor is de geboortefotograaf, om juist deze emoties en gebeurtenissen en handelingen op zijn mooist vast te leggen. Liefde op het eerste gezicht, de eerste ontmoeting waardoor alles anders wordt. Het moment waarop de tijd even stil stond vastgelegd door een professioneel geboortefotograaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in