Samen Zwanger - Fysieke mijlpalen Omrollen, zitten, kruipen en lopen

Tijdens het eerste jaar van je baby is elke dag een nieuw avontuur, omdat hij elke week nieuwe fysieke, emotionele en sociale ontwikkelingsmijlpalen bereikt. Vraag ​​je je af wat de gemiddelde leeftijd is voor de meeste baby’s om te rollen, rechtop te zitten, te kruipen, te lopen en te praten? Lees dan verder om te ontdekken wanneer je kleintje deze opmerkelijke vaardigheden onder de knie kan krijgen.

Omrollen

Als je kleintje ongeveer 2-3 maanden oud is, kan hij zich waarschijnlijk al vanaf zijn buik naar zijn rug omrollen. Als je baby 5-6 maanden oud is, kan hij weer terug op zijn buik rollen. Deze eerste grote vaardigheid komt door de ontwikkeling van zijn nek- en armspieren, die hij zal versterken door het bovenste gedeelte van zijn lichaampje van de vloer omhoog te duwen om een ​​kijkje te nemen.  

Zitten

Na vijf maanden begint je kleine roller de controle over zijn bovenlichaam te krijgen en zelfstandig rechtop te zitten. Dit gebeurt als zijn rug- en nekspieren sterk genoeg zijn om hem stabiel te houden en hij zijn benen ter ondersteuning kan uitstrekken.

Kruipen

Tussen 6-10 maanden is je kleintje misschien klaar om te gaan kruipen. Op handen en knieën opstaan ​​en wiegen is het eerste teken dat je baby binnenkort in beweging zal zijn, maar er zijn veel vormen van mobiliteit die als kruipend worden beschouwd. Sommige baby’s slaan het kruipen helemaal over, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je baby nog steeds niet kan kruipen.

Lopen

Deze belangrijke mijlpaal markeert de overgang van baby naar dreumes. Maar verwacht niet dat alles direct verandert. Je baby kan niet van de ene op de andere dag lopen; hij moet eerst leren zitten, staan terwijl hij iets vasthoudt (5-9 maanden) en zelfstandig staan (10-12 maanden). In de meeste gevallen lopen kinderen zelfstandig als zij tussen de 12 en 15 maanden oud zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in