Samen Zwanger - Hardnekkige vlekken verwijderen

Als nieuwe ouder zul je veel adviezen krijgen, maar hoe je babykleding moet wassen wordt vaak niet verteld. Je baby knoeit erg veel, dus het wassen van babykleding zul je waarschijnlijk snel onder de knie willen krijgen. Deze tips helpen je om die babykleertjes in topconditie te houden:

Eerst wassen, dan dragen

Het is onwaarschijnlijk dat je baby last krijgt van nieuwe, ongewassen kleding, maar huidirritatie of een allergie kan veel ongemak veroorzaken. Tijdens de verzending kunnen die nieuwe kleren ook in contact met vuil, insecten of knaagdieren zijn gekomen. 

Wasmiddel voor babykleertjes

Er zijn extra zachte wasmiddelen speciaal voor babykleertjes op de markt, maar die hoef je niet te gebruiken. Sommige gezinnen minimaliseren het risico op allergieën door een kleur- en geurloos wasmiddel te gebruiken. Als je baby geen last heeft van kleding die wordt gewassen met je huidige wasmiddel, hoef je geen speciaal wasmiddel voor babykleertjes te kopen.

Bijhouden

Baby’s knoeien elke dag. Dit betekent dat je na een paar dagen al een stapel vieze babykleertjes hebt liggen. Je kunt twee dingen doen: Of je koopt babykleding in grotere hoeveelheden zodat je ze meerdere keren per dag kunt wisselen of je koopt minder babykleding en wast die een paar keer per week. Maar onthoud: Hoe vaker je de kleertjes wast, hoe slechter de kwaliteit wordt.

Vlekken

Dit is een aantal adviezen om de meest typerende vlekken eruit te krijgen:

  • Borstvoeding: Doe wat afwasmiddel op de vlek, laat het 15 minuten intrekken en was de kleding in de wasmachine op 60 graden Celsius. Met dit advies kun je ook babyolie verwijderen;
  • Poep: Spoel de kleertjes af, laat die één uur weken in water met soda. Daarna kun je de kleding wassen;
  • Urine: Spoel de kleding met koud water af, breng een vlekkenverwijderaar aan, volg de gebruiksaanwijzing/instructies en doe de kleding in de wasmachine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in