Samen Zwanger - Hoeveel slaap je baby nodig heeft

Als nieuwe ouder zul je je waarschijnlijk afvragen of je baby voldoende slaapt.

Dit zijn de uren slaap die je baby nodig heeft tussen de leeftijd van één maand en twaalf maanden oud. Maar onthoud dat elke baby anders is en dat je kleintje meer of minder slaap nodig kan hebben dan de hoeveelheid die hieronder in de tabel weergegeven wordt.

[table id=11 /]

Je baby zal waarschijnlijk in zijn eerste paar maanden niet langer dan één tot drie uur in slaap blijven. Hij moet vaak wakker worden zodat hij zijn buik weer kan bijvullen, dus wees voorbereid op een aantal onderbroken nachten. Als je baby ongeveer drie maanden oud is, kun je elke nacht een vast patroon beginnen te volgen. Dit kan je baby helpen om ’s nachts sneller en langer te slapen. Houd er echter rekening mee dat alle baby’s anders zijn en dat het voor de ene baby niet hetzelfde werkt als voor de andere baby.

Bedtijd routine

Tegen 9 tot 12 maanden kan je baby zelfs de hele nacht doorslapen en kun jij ook beter en meer slapen. Sommige baby’s worden vaker wakker dan andere baby’s. Het is niet ongebruikelijk dat baby’s weer in het oude ritueel terugvallen (’s nachts af en toe wakker worden). Het komt vaak voor dat baby’s vanaf circa 9 maanden oud vaker wakker worden. Rond deze tijd kan je baby last gaan krijgen van verlatingsangst, die zijn slaap kan verstoren. Tandjes krijgen en het aanleren van nieuwe vaardigheden, zoals kruipen, kunnen de slaappatronen van je baby ook verstoren.

Om je baby goed te laten slapen, helpt het om een vaste en voorspelbare bedtijdroutine te hebben. Dit kan een bad, een verandering in nachtkleding, een favoriet verhaaltje en een knuffel zijn. Als hij weet wat er elke avond gebeurt, kan je baby beter een routine aanleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in