Samen Zwanger - Infant Swimming Resource

Infant Swimming Resource – wreed of goed?

Misschien heb je er weleens van gehoord: ISR. Dat is overlevingszwemmen voor kleintjes onder de vijf jaar waarbij ze leren om zichzelf te redden in het water voordat ze een reguliere zwemles hebben gehad.

Nadat moeder Keri Morrison haar 2-jarige zoon drie jaar geleden verloor aan verdrinking, besloot ze dat dit haar dochter nooit mocht overkomen. Ze gaf zich samen met haar 6 maanden oude dochter op voor een ‘controversiële’ zwemles voor kinderen onder de vier jaar: Infant Swimming Resource, oftewel ISR. Deze techniek (ook wel overlevingszwemmen) traint kleine kinderen en baby’s om hun adem in te houden, comfortabel op hun rug te drijven en uiteindelijk te zwemmen.

In het water vallen
Ze maakte een filmpje waarin je ziet hoe de moeder toekijkt hoe haar dochter in het water valt. Vervolgens draait de kleine zichzelf op haar rug en drijft ze voor een minuutje in het water. Spannend om te zien en een techniek die voor ouders in het begin best wel heftig zal zijn om aan te leren, maar feit is: ze kan inderdaad zichzelf redden als ze in het water valt.

De moeder krijgt kritiek omdat het wreed zou zijn, maar verdedigt zich en heeft juist spijt dat zij deze zwemlessen niet met haar zoon heeft gevolgd.

 

Bekijk hier een filmpje over ISR. Dit filmpje is in het Engels.

 

Bron: Babybytes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in