Samen Zwanger - Massagetechnieken om een huilende baby te sussen 1

Massagetechnieken om een huilende baby te sussen

Het hebben van een pasgeboren baby is een uitdaging, ongeacht wie je bent of waar je woont. Het meest uitdagende is dat je soms je gekwelde kind moet zien jammeren van de pijn over een ongemak of pijn waarover ze je het niet eens kunnen vertellen. Er is niets ergers dan je kind te zien lijden en geen idee te hebben wat je eraan kunt doen.

Gelukkig kwam de wijsheid van de oude Chinese reflexologie aan het begin van de 20e eeuw naar Nederland en verlichtte ons de wonderen die een eenvoudige voetmassage kan doen. Reflexologie is de studie van het helen van verschillende delen van het lichaam door het uitoefenen van druk op (of masseren) bepaalde reflexpunten die een direct effect hebben op verschillende organen en lichaamsdelen.

Veel van deze reflexpunten komen toevallig in de voeten voor, en wetende welke “zones” elk deel van de voet vertegenwoordigt, kan je helpen om je huilende baby in een mum van tijd te kalmeren.

Het wrijven over de voeten van je baby in een aantal van deze gebieden kan een diepgaand helend effect op hen en ook jezelf veroorzaken. Bedenk hoeveel stress door je lichaam stroomt als je je zorgen maakt over je pasgeborene. Dit is nog erger als je voor het eerst mama of papa bent. Doe jezelf een plezier en leer deze 8 massagepunten op de voeten van je baby om al hun pijntjes weg te nemen en jezelf te redden van gezondheidsschadelijke stress en angst.

 

  1. Voor hoofd en tandpijn

Als je baby tandjes krijgt, ziek is of om een andere reden hoofdpijn heeft, kun je je baby helpen met een rustgevende massage.

De reflexpunten in de voet die ongemak in het hoofd en de tanden veroorzaken, rusten in hun kleine tenen. Meer specifiek beïnvloeden ze het hoofd, de nek, de sinussen en de mond.

Om je baby van hoofd- en tandpijn te verzachten, wrijf je zachtjes over alle tenen, te beginnen met de grote teen. Er zijn verschillende technieken om te wrijven, maar duimwandelen is een van de meest effectieve en populaire. Zorg ervoor dat je grondig bent en heel, heel zachtjes elk deel van de tenen masseert.

 

  1. Verlos sinusdruk en pijn

Zoals we eerder vermeldden, ligt het punt van reflexologie voor de sinussen ook in de tenen, of liever onder de tenen.

Als je kind last heeft van verkoudheid of griep en een opbouw van de sinusdruk heeft, kun je OTC-medicijnen vermijden door deze beproefde techniek te gebruiken.

Ondersteun de voet van je baby met één hand, wikkel je andere hand om hun voet en plaats je duim direct onder het grote deel van hun grote teen en oefen voorzichtig druk uit in een kleine cirkelvormige beweging. Ga na een paar momenten naar de volgende teen in hetzelfde gebied.

Blijf dit doen totdat je alle tenen op deze manier hebt gemasseerd en je een duidelijke verbetering in hun ontspanning zult zien.

 

  1. Verlicht congestie op de borst en ademhalingsproblemen

Als je dierbare baby lijdt aan een ernstige verkoudheid of griep, dan is de kans groot dat het ongemak zich verder uitstrekt dan hun hoofd en sinussen.

Als je kind last heeft van verstoppingen op de borst, astma of andere problemen die hun kleine longen aantasten, dan moet je hun voetmassage naar de voetzolen van hun kleine voetjes uitbreiden.

Dit is het reflexpunt in de voet dat overeenkomt met hun borst, en zacht wrijven of duimend over de voetzolen kan helpen om hun borstspieren te ontspannen en hen te helpen zich te ontdoen van de opbouw in hun borst.

 

  1. Help bij buikpijntjes

De buikpijn van een kleine kan veroorzaakt worden door allerlei dingen. Van brandend maagzuur en indigestie tot constipatie en diarree, elk aantal van deze dingen kan ernstige buikpijn veroorzaken bij je kleine.

Gelukkig kan het massagepunt, of reflexpunt, voor dit soort babyzwoegen snel reageren wanneer het een zachte, rustgevende massage krijgt.

Gemakkelijk te vinden, druk zachtjes met je vinger of duim in het midden van hun voetjes, net onder hun voetzool, waar je ze masseert voor verstopping op de borst. Dit is het reflexologiepunt in de voet voor de solar plexus.

Wrijf gewoon in langzame, rustgevende cirkelbewegingen tot je voelt dat je baby zich meer op zijn gemak voelt.

 

  1. Reflexologiepunten die meer specifiek zijn voor de maag

Terwijl de solar plexus een geweldige plek is om te masseren voor algemeen algehele maagklachten, als je meer specifiek weet wat je kleine last bezorgt en precies waar de pijn of het ongemak uitstraalt, dan kun je nog specifieker worden met de voetreflexologie van je baby.

Als je bijvoorbeeld weet dat er iets de maag is, zoals bijvoorbeeld een opeenhoping van gas in de maag, dan moet je naast het punt voor de solar plexus ook op het reflexpunt voor de bovenbuik wrijven.

Dit punt rust in het middelste deel van de voet, direct onder het punt voor de solar plexus. Door lichte druk toe te passen terwijl je langzaam in kleine cirkels wrijft, kun je snel hun buikje rust geven.

 

  1. De onderbuik en maagdarmklachten

Net als bij de sectie voor de bovenbuik, is er ook een reflexologiezone in de voet die specifiek overeenkomt met je onderbuik.

Problemen die kunnen profiteren van een goede massage op dit gebied hebben te maken met de dikke darm en de dunne darm, en het is over het algemeen een goed idee om dit gebied ook te masseren als je de zones voor de bovenbuik en solar plexus masseert.

Deze zone rust net onder die van de bovenbuik, maar boven de hiel. Breng dezelfde druk aan met dezelfde langzame, cirkelvormige bewegingen met behulp van de duimen of vingers om ze rust te geven aan de organen die in hun onderbuik zitten.

 

  1. Ontlast de heup en bekkenpijn

De volgende zone van voetreflexologie ligt net onder die voor de onderbuik en komt overeen met het bekkengebied. Terwijl het wrijven over dit gebied ook helpt bij buikpijn en spijsverteringsproblemen, gaat het ook om een ​​heel ander probleem; groeipijn.

Wanneer onze kleines beginnen te groeien, is het een snel proces en kan het de troost van je baby zwaar wegen. Naarmate de botten in de heupen breder worden en de benen langer worden, kan dit onnoemelijke hoeveelheden stress en pijn bij een kind veroorzaken.

Door met hun voeten in de bekkenzone te wrijven, wordt veel van de pijn weggenomen die gepaard gaat met een toename van de groei, en kunnen ze helpen kalmeren wanneer ze zich hierover zorgen maken. Doe een zachte duim-loop naar binnen vanaf de lagere buitenkant van de voet om te helpen met heuppijn. Ga hierheen voor meer gedetailleerde instructies.

 

  1. Geef ze een gevoel van veiligheid en rust met de Moeder Aarde greep

Voor elke baby is het belangrijkste wat je voor hen kunt doen, het ervoor zorgen dat ze zich zo kalm en veilig mogelijk voelen. Zou je geloven dat hier ook een reflexologiepunt voor is?

Bekend als het Moeder Aarde Gebied. Het is het onderste deel van de hiel en rond de zijkanten. Wanneer je voorzichtig de hielen van je baby in je hand neemt en een constante, zachte druk uitoefent rondom dit gebied, geeft het hen een gevoel van veiligheid en comfort en werkt om ze onmiddellijk tot een rustgevende ontspanning te brengen.

Deze beweging staat bekend als de Moeder Aarde greep, omdat het hen een gevoel van aarding geeft, en zou de eerste beweging moeten zijn in elke routine voor het masseren van babyvoeten, evenals de laatste.

Dit zijn slechts enkele manieren om de voeten van uw baby te masseren en enkele van de fantastische voordelen van reflexologie te plukken, zowel voor henzelf als voor jezelf. Dit is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om wat je kunt doen om de pijn en het ongemak van je kind proactief weg te nemen.

 

Bron: Lekkerleven.org

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in