Samen Zwanger - Moeder redt kinderen door het geven van borstvoeding, maar sterft aan uitdroging na schipbreuk

Een heftig en bijzonder verhaal uit Venezuela. Een moeder redt haar kinderen na een schipbreuk door ze borstvoeding te geven, maar sterft vervolgens zelf aan dehydratie. Dit melden de autoriteiten.

Onlangs verging er op zee bij Venezuela een schip met 8 opvarenden. Onder de 8 mensen waren Mariele Chacon en haar gezin. Op 3 september kreeg het  schip te maken met een elektrische storing en werd het daarna getroffen door een gigantische golf, die het reddeloze schip in tweeën brak. Omdat dit op zo’n 100 kilometer uit de kust gebeurde, konden hulpdiensten niet super snel wat ondernemen. 4 van de opvarenden zijn momenteel vermist, maar het lichaam van Mariele en haar kinderen zijn door de kustwacht van zee geplukt in een kleine reddingsboot. Het verhaal wat zich daar heeft afgespeeld is verschrikkelijk tragisch.

In een poging om haar 6 jaar oude zoon en twee jaar oude dochter in leven te houden, heeft Mariele ze borstvoeding gegeven gedurende 4 dagen tot ze gevonden werden. Om zelf te overleven, dronk ze haar eigen urine, zo zeggen de autoriteiten. Helaas was het niet genoeg om zichzelf te redden en uiteindelijk stierf ze zelf aan de hitte en uitdroging. De twee kinderen werden gevonden met het lichaam van hun moeder in het kleine bootje.

De kinderen zijn naar een ziekenhuis overgebracht en worden daar behandeld voor eerstegraads brandwonden en uiteraard post-traumatische stress.

Mariele Chacon stierf aan de gevolgen van orgaan-falen door de zware uitdroging als gevolg van het geven van de borstvoeding. Ze heeft dus haar eigen leven geofferd voor haar kinderen.

 

Lees meer over dit tragische verhaal bij de bron: Independent.co.uk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in