Samen Zwanger - Ook mannen komen aan na de zwangerschap, tot wel 13 kilo

Het is wel bekend en logisch dat vrouwen aankomen tijdens de zwangerschap. Maar wist jij dat ook mannen behoorlijk wat gewicht kunnen aankomen in het eerste jaar na de geboorde van de baby?

Om maar direct met de deur in huis te vallen; de gewichtstoename kan behoorlijk zijn bij mannen na de zwangerschap. Als je als vrouw denkt dat jij de enige bent die wat kilootjes is aangekomen, dan heb je het mis. Het mannenbuikje, of ‘Dad bod‘, is dus echt een ding. Een studie door Lighter Life Fast, keek naar 1500 mannen en hun gewicht in het eerste jaar na de geboorte van de baby. En wat bleek: de meeste kwamen maar zo bijna 6,5 kilo aan. Echter 9% van de deelnemers kwam maar liefst 13 kilo aan in het eerste jaar na de zwangerschap.

Niet geheel verrassend, was 32% van de deelnemers na de zwangerschap minder zeker over hun lichaam, wat opliep naar 51% van de mannen onder de 29 jaar.

Redenen voor de gewichtstoename bij mannen

Als meest genoemde redenen worden een gebrek aan slaap en ongezond eten genoemd. Doordat veel nieuwe ouders natuurlijk de verantwoordelijkheid voor hun nieuwgeboren kindje voelen, schiet de zorg voor het eigen lichaam er vaak even bij-in.

Wanneer de kleine een normale nacht van 8 uur kan maken, gaat het met de nieuwe ouders vaak ook weer snel de goede kant op.

In een ander onderzoek werd duidelijk dat de gewichtstoename bij mannen vaak al start op het moment dat mannen getrouwd zijn, of dat ze een kindje verwachten. Deze trend wordt dan doorgezet op het moment dat de baby geboren is. Bij de 10.000 onderzochte mannen uit dit onderzoek bleek dat een groot deel van de mannen maar zo een paar kilo aankomt na de geboorte van de baby. Bij mannen die niet samenwonen bij de moeder en de baby, is dit een stukje minder.

 

Wat is jullie ervaring? Kon de nieuwe vader nog een beetje zijn gewicht vasthouden, of zagen jullie de kilo’s er ook aanvliegen na de geboorte?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in