Samen Zwanger - Pas na zes maanden genieten van moederschap

Vrouwen die voor de eerst keer moeder worden beginnen pas na zes maanden te genieten van het moederschap. Ze moeten erg wennen aan de veranderingen in hun leven.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.600 vrouwen. De nieuwe moeders hebben niet alleen te maken met slapeloze nachten, ze raken veelal ook hun zelfvertrouwen kwijt omdat ze niet goed weten hoe ze voor de nieuwe baby moeten zorgen.

De nieuwe moeders zijn vaak overdonderd door de vele aspecten van het moederschap, zoals het voeden van het kindje, de gezondheid en eventuele ziektes en de veiligheid van de baby. Daarnaast vinden ze het lastig om een nieuwe, vaste routine te ontwikkelen.

Een zesde van de ondervraagde moeders zegt dan ook dat ze pas na zes maanden echt konden genieten van hun kindje. Ruim de helft had het idee dat ze na de bevalling haar identiteit was kwijtgeraakt en 35 procent mist haar werk.

Vrienden

Ruim 55 procent van de moeders geeft toe dat ze het moeilijk vindt dat ze niet meer zo maar ergens naar toe kan gaan. Veel moeders merken ook dat ze minder gemeen hebben met hun vrienden. De helft van hen wil daarom graag nieuwe vrienden ontmoeten.

De helft van de ondervraagde vrouwen heeft ook moeite met de veranderingen in hun eigen lichaam door de zwangerschap. Een kwart heeft moeite met borstvoeding.

Ruim een kwart van de vrouwen heeft moeite om het huishouden te combineren met de zorg voor het kindje. Slechts 56 procent zegt voldoende steun van haar partner te krijgen. Tegelijkertijd heeft de helft het gevoel dat mensen voortdurend op hen letten.

Toch zegt 80 procent van de vrouwen erg blij te zijn met de nieuwe baby, zo meldt de Daily Mail.

Bron: NU.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in