Samen Zwanger - Snel een foto van je baby online

Snel een foto van je baby online. Twee derde van de ouders plaatst een foto van hun pasgeboren baby op sociale media, in de meeste gevallen na minder dan één uur na de geboorte.

Dit blijkt uit een peiling van een drukwebsite, waarvoor 2.367 ouders met kinderen onder de vijf jaar werden ondervraagd.

De meeste babyfoto’s worden geplaatste op Facebook (77 procent), Instagram (48 procent.) en Flickr (32 procent), zo meldt Daily Mail.

De geboorte van prins George, het kind van de Britse prins William en Kate Midlleton, heeft 74 procent van de ouders aangemoedigd om meer foto’s van hun baby te plaatsen.

Impact

Voor het onderzoek werd gekeken wat voor impact sociale media hebben op het leven van nieuwe ouders, en op wat voor manier zij informatie en beelden van hun nakomelingen op internet zetten.

De meeste ouders bleken binnen gemiddeld 57,9 minuten de eerste beelden van hun kindje de wereld in te sturen. 62 procent van de ouders deden dit zelf en 22 procent van de foto’s plaatsen familie of vrienden op internet.

Frequentie

Meer dan twee derde van de ouders zegt ten minste drie keer per week een foto van hun baby op internet te zetten. 21 procent doet dit ten minste drie keer per maand. 6 procent zegt nooit foto’s van hun kinderen op sociale media te plaatsen.

Vrienden op de hoogte houden, het uiten van liefde voor het kind en herinneringen opslaan zijn de meest genoemde redenen voor het plaatsen van foto’s. Ruim een vijfde van de ouders geeft toe te concurreren met babyfoto’svan andere koppels.

 

Bron: NU.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in