Samen Zwanger - Steeds meer Mama Cafés

Mama Cafés. Heb je daar wel eens van gehoord? Deze ontmoetingsplekken voor jonge en a.s. ouders, kinderen en ook oma’s en opa’s openen overal hun deuren. Inmiddels zijn er al 90 Mama Cafés verspreid over het hele land, waar je met andere (a.s.) moeders en vaders kennis kunt maken, vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen. Relaxed en gezellig als in een gewoon café.

Natuurlijk zijn Mama Cafés geen echte cafés, maar plaatselijke initiatieven die ruimte, gezelligheid en gastvrijheid bieden aan a.s. ouders en ouders met of zonder hun (jonge) kinderen (0 – 6 jaar), in panden die laagdrempelig, veilig en kindvriendelijk zijn. De toegang is gratis, je kunt er (meestal alleen ‘s ochtends) gewoon naartoe gaan, een kopje koffie of thee drinken, je kind voeden en verschonen, vaak ook iets eten (meestal ook voor de kinderen), contacten leggen met andere bezoekers en meedoen aan allerlei activiteiten. Ook steek je er het nodige op van de aanwezige zorgprofessionals en de workshops die er regelmatig worden gehouden.

Informatie en ervaringen

Tijdens je zwangerschap heb je nu eenmaal veel behoefte aan allerlei informatie en zoek je antwoorden op de vragen die je hebt. Websites, rubrieken in kranten en tijdschriften, dit magazine ‘Samen Zwanger’ en vele andere haken daarop in. Natuurlijk kun je terecht bij je verloskundige of gynaecoloog als je met vragen of onzekerheden zit. Of bij je (schoon)moeder, (schoon)zusje(s) en vriendinnen. Maar wat een Mama Café zo leuk maakt is dat je daar met andere ‘soortgenoten’ en ouders die al kinderen hebben ook volop vragen kunt stellen en naar hun tips en ervaringen kunt luisteren. Heb je er behoefte aan om met een deskundige zorgprofessional te praten dan kan dat ook. Zo combineert het Mama Café de ervaringen van anderen met professionele antwoorden op je vragen als

Bijeenkomsten

De initiatiefnemers van de Mama Cafés zitten bepaald niet stil. Naast de gastvrijheid en relaxte sfeer als basis voor laagdrempeligheid en gezelligheid, organiseren zij bijeenkomsten, activiteiten en workshops waar je wat van opsteekt. Ook voor kinderen zijn er activiteiten waar ze samen met hun ouders aan mee kunnen doen. Juist omdat Mama Cafés voortkomen uit eigen initiatieven is elk Mama Café anders. Dat geldt voor de locaties en voor wat er georganiseerd wordt. Wat ze gemeen hebben is dat ze gericht zijn op jou als zwangere of jonge moeder, op je jonge kind(eren) en op papa’s, oma’s en opa’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in