Samen Zwanger - Wat doe je met een kind dat graag schreeuwt

De meeste kinderen zijn luidruchtig, maar dan bestaan er ook nog kinderen die het nodig vinden om bij elke gelegenheid hun longen uit het lijf te schreeuwen en daar hun hobby van te maken.

Is dat bij jouw kind het geval en ben je ten einde raad? Dan hebben we hier wat tips en trucs voor je om de hoofdpijn (en openbare schaamte) helpen te stoppen.

1. Schreeuw etiquette

Kinderen horen luidruchtig te zijn – we weten allemaal hoe verdacht het is als de kids iets te lang stil zijn. Maar ze moeten alleen luidruchtig zijn in de juiste omgeving. Het is belangrijk om je kind uit te leggen dat het oké is om buiten te schreeuwen, op plekken zoals het park, de achtertuin of in een achtbaan: maar dat is een rustige stem oké is voor in huis, in de supermarkt, de bibliotheek of bij oma thuis.

2. Geef afleiding

Als al het andere faalt: leid je kind af. Als je mini mensje niet kan stoppen met schreeuwen middenin de supermarkt, leid hem dan af door iets te zeggen als ‘Help jij mama mee met het tellen van de tomaten.’

3. Een kalmerende knuffel

We schreven eerder al over het feit dat kinderen middenin een driftbui niet kúnnen stoppen en dat het belangrijk is dat je kalm blijft. In plaats van je geduld verliezen, kun je proberen hem op te pakken en zachtjes over zijn rug te aaien. Het zal je kind helpen om ook rustig te worden, zonder zich slecht te voelen over het eerdere geschreeuw.

4. Geef aandacht

We leven in een modern tijdperk waar smartphones en andere constante afleiding niet weg te denken is, wat betekent dat je kind letterlijk om aandacht zal gaan schreeuwen. Stop die telefoon eens weg wanneer je kunt en wees er volledig voor je kind. Zelfs als je druk bezig bent kun je hem even kort een snelle glimlach geven, hem op schoot laten komen of interesse tonen in wat hij doet. Wie weet neemt dat de behoefte bij hem weg om van hier naar Tokyo te schreeuwen.

5. Wegwezen

Als je kleine écht middenin een uitbarsting zit, het er niet uit ziet alsof dat zo gaat stoppen en jij het echt niet meer aan kan, is het tijd om je missie af te breken en daar weg te gaan. Weg van je volle boodschappenkar en gaan. Het is de moeite waard, vaak kan verandering van omgeving (of geluiden in een omgeving) een schreeuwen laten stoppen. Je kunt dit ook thuis proberen: als je kind in huis het op het schreeuwen zet, kan het helpen om hem even naar buiten te brengen.

6. Vermijd en voorkom

Hoewel het niet mogelijk is om doorgewinterde schreeuwers ervan te weerhouden te gaan schreeuwen, kun je wel wat lastige situaties uit de weg gaan door je kind niet in zulke situaties te brengen. Als hij al moe of hongerig is, kun je beter niet naar een supermarkt gaan vol verleidingen.

7. Blijf vooral zelf kalm

Het is moeilijk, maar het is belangrijk dat jij je kalmte bewaard. Het is verleidelijk om tegen je kind te schreeuwen dat hij nu echt even stil moet zijn, maar dat maakt het waarschijnlijk alleen maar erger. Veel jonge kinderen schreeuwen omdat ze niet beschikken over effectievere communicatiemethoden, maar net als alle fases gaat dit ook weer over. Haal in de tussentijd diep adem.

 

Bron: Mamaenzo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in