Samen Zwanger - Welke type moeder ben jij

Heb je jezelf ooit afgevraagd welk type moeder jij gaat worden? Dit merk je zodra je kindje wordt geboren. Misschien neem je de manier van opvoeden van je eigen moeder aan of wil je haar juist niet als voorbeeld nemen.

Ongeveer 9 maanden heb je de tijd gehad om te wennen aan het feit dat je mama wordt. Gedurende deze tijd ontwikkel je moedergevoelens voor je kind. Je fantaseert over je ongeboren kindje en vraagt je af wat voor type moeder je zult zijn.

Verschillende type moeders

Er zijn verschillende type moeders. Elk moeder doet het op haar eigen perfecte manier. Je doet immers wat het beste bij je gezin past. We hebben een aantal stereotypes voor jou hieronder uitgewerkt:

De sportieve moeder

Deze moeder was ook erg sportief tijdens de zwangerschap en kan niet blijven zitten. Dat is dan ook te zien aan haar figuur, alsof ze nooit zwanger is geweest. Geen tijd om te sporten? Onzin! Binnen zitten met dit mooie weer? Ook onzin!

De social media moeder

De navelstreng is nog niet eens geknipt en jij hebt je camera al klaarstaan. Alles wat je kindje doet de komende tijd leg jij op social media vast, zoals Instagram en Facebook.

De stressvolle moeder

Je hebt nergens tijd voor, je huis is een bende en je kinderen zijn weer eens ziek. Je praat hier graag over, om je stress kwijt te kunnen. Sporten, een boek lezen of een film kijken? Nee, daar heb ik echt geen tijd voor!

De overbezorgde moeder

Deze moeder is te onzeker over datgene wat ze doet. Elke nacht kijkt ze of haar kindje nog wel ademt en ze vraagt zich continu af of ze het wel goed doet.

De workaholic moeder

Deze moeder werkt erg veel, maar kan het werk gewoonweg niet loslaten. Iemand moet geld in het laatje brengen, toch?

De liefhebbende moeder

Het belangrijkste is dat je kind gelukkig is. School, succes hebben en goede resultaten staan bij jou op de tweede plaats. Je kind heeft met jouw liefde en support zelfvertrouwen en voelt zich onwijs gelukkig.

De aandringende moeder

Natuurlijk is het belangrijk dat je kind gelukkig is, maar van successen in je leven word je pas gelukkig. Een 7.5 voor wiskunde? Dat kan beter! Studeren is belangrijker dan afspreken met vriend(inn)en.

Onze tip: Neem het bovenstaande met een korreltje zout. De meeste moeders zijn een combinatie van de bovenstaande types. En zoals eerder is vermeld: elke moeder doet het op haar eigen perfecte manier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in