Samen Zwanger - 5 manieren om tijdens de geboorte de perfecte partner te zijn

Hoewel het moeilijk is om te zien dat je geliefde pijn heeft, vinden de meeste vaders de geboorte van hun baby één van de beste momenten in hun leven. Het is natuurlijk nog beter als je weet dat je erbij was om te helpen. Dit zijn de beste manieren om je partner te ondersteunen.

Weet wat je partner wil

Praat vooraf met je partner over wat ze niet en juist wèl wil tijdens haar bevalling. Vaders vinden het erg prettig als ze precies weten waarnaar ze kunnen vragen en wat ze moeten weigeren. Als ze een geboorteplan heeft, zorg er dan voor dat je dat meeneemt naar het ziekenhuis.

Pas goed op jezelf!

De aanstaande moeder staat in het middelpunt van de belangstelling, maar je zult waarschijnlijk ook de nacht in het ziekenhuis doorbrengen, dus vergeet niet om wat spullen voor jezelf in te pakken. Comfortabele schoenen zijn essentieel. Tijdens de weeën wil je vrouw misschien door de ziekenhuisgangen lopen.

Overweeg je zwemshort mee te nemen als je partner je bij haar in bad wil hebben. Vergeet ook niet om iets te eten en te drinken mee te nemen.

Weet wat je kunt verwachten

De bevalling is niet het juiste moment om door een handleiding voor zwangerschap en geboorte te bladeren, dus bereid je goed voor. En ga met een open houding naar de zwangerschapscursus. Je krijgt belangrijke informatie over de bevalling en geboorte.

Wees erop voorbereid om zelf hard te werken!

Bevallen is vaak een lange, zware procedure. Op een bepaald moment zullen jij en je partner iets ontdekken waarop zij zich tijdens de weeën kan concentreren. Het kan een ademhalingspatroon zijn, een plek op het plafond of zelfs een zacht babyspeeltje dat je hebt meegenomen. Jouw taak is om je partner te helpen om een vorm van afleiding te vinden en haar aan te moedigen op de extra moeilijke momenten.

Wees erop voorbereid om de leiding te nemen

Alleen jij en je partner weten wat jullie allebei willen, maar ze is misschien niet in staat om de moeilijke beslissingen te nemen. Wees bereid om beslissingen te nemen als de situatie daarom vraagt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in