Samen Zwanger - Agent redt leven baby dankzij snelle reanimatie

Een politieagent heeft gisteren op Facebook een aangrijpend verhaal gedeeld over een reanimatie afgelopen zaterdag in Arnhem. De agent redde daarbij het leven van een baby van nog maar enkele weken oud.

De agent hoorde aan de stem van de centraliste al dat het ging om een serieuze melding. Er moest een kind gereanimeerd worden. “Elke seconde onderweg erheen leken minuten te duren”, schrijft de agent in het Facebookbericht.

De twee agenten waren eerder ter plaatse dan de ambulance. “Ik ben onze auto uitgegaan en ben gaan rennen naar de woning”, beschrijft de agent. “Ik zag een man in de deuropening staan die mij aanriep en mij binnenliet. Ik liep de woonkamer binnen en daar op bank lag ze dan… een meisje van een paar weken oud.”

Gezichtje paars aangelopen

Het meisje lag op haar rug. Haar gezichtje was paars aangelopen. Naast het meisje zat haar moeder die een telefoon aan haar oor had waarmee ze contact had met onze meldkamer.

“Ik zag dat het meisje niet knipperde en een starre blik had”, vervolgt de agent. “Op dat moment schoot er van alles door me heen en het enige wat ik kon doen was handelen naar intuïtie. Ik nam het meisje over van haar moeder en heb zo goed en zo kwaad als het kon haar op haar zij gelegd. Zoals mij is aangeleerd, begon ik met mijn vingers op het borstkastje te drukken.”

Knipperen

Na een paar keer drukken op het borstkastje zag de agent dat de baby begon te knipperen met de oogjes. “Ook hoorde en zag ik dat ze adem haalde en dat de paarse kleur in haar gezichtje wegtrok.”

Ondertussen was het ambulancepersoneel gearriveerd. “Een last viel van mijn schouders. Ik kon het meisje overdragen aan de mensen die voor haar konden zorgen.”

De ambulanceverpleegkundige legde het meisje op tafel, waar ze werd aangesloten op de hartmonitor. “Vervolgens hoorde ik de verpleegkundige zeggen: ‘Ze is stabiel, ze doet het goed’. Mijn maatje en ik keken elkaar aan en zonder ook maar een woord te wisselen voelden we hetzelfde. Een enorm kippenvelmoment!”

Complimenten

Het meisje werd warm ingepakt en ging voor controle naar het ziekenhuis. De ambulanceverpleegkundige gaf de agenten complimenten voor het snelle en goede handelen. “Het meisje maakt het inmiddels goed. Een melding, een avond om nooit meer te vergeten.”

Bron: RTL Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in