Samen Zwanger - Als je twijfelt over ouderschap huur een oefenbaby

Stellen die twijfelen of een baby een goed idee is kunnen in Belgie nu een oefenbaby huren. Het (m/v) is geen echt mensje, maar het gedraagt zich wel aardig zo. De oefenbaby is in werkelijkheid een geprogrammeerde pop, maar wie ermee in aanraking komt, dicht ze graag een hartslag toe en heeft het consequent over ‘de baby’. Hij wordt volgens De Standaard nog niet heel vaak gehuurd, maar soms wel met effect.

Door: Ans Vink

‘Een jonge vrouw in een rolstoel kwam langs’, zegt Laura Jacobs van Fara, de Leuvense instelling die informeert bij zwangerschapskeuzes. ‘Zij en haar vriend wilden graag een kind, maar vroegen zich af of het praktisch haalbaar was. Zij zit in een rolstoel en ook haar familie had twijfels. Via de baby heeft ze niet alleen kunnen uittesten of ze bijvoorbeeld met een boreling vlot de trein kan nemen’

De oefenbaby huilt (ook ’s nachts), moet verschoond worden, eten en aandacht krijgen. Het effect van een paar dagen oppassen, valt moeilijk te voorspellen. Zo kreeg de vrouw in de rolstoel meer zelfvertrouwen dankzij de oefenbaby.

De Real Care Baby heeft  drie standen bovendien: soft, gemiddeld en huilbaby. Je mag zelf kiezen.

Bron: Welingelichte Kringen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in