Samen Zwanger - Babyboom door valentijnsdag

Het is bewezen door de wetenschap: er is een babyboom door Valentijnsdag. Het is weliswaar een mini babyboom, maar toch zien wetenschappers een duidelijke piek in de geboortelijn. 

De enige andere keer in het jaar wanneer de geboortelijn ook spontaan omhoog schiet, is tijdens de kerstdagen. Dan zie je namelijk negen maanden later plots veel geboortes in de maand september gebeuren.

Dus ook al houd je niet van de feestdagen, er is wel genoeg liefde te bekennen als het aankomt op kinderen verwekken met elkaar. Maar ja, geef mensen eens ongelijk. Tijdens de feestdagen spendeer je nu eenmaal veel tijd samen met je lief en van beetje romantiek, tja, kan al gauw het ander komen.

Valentijnsdag

Volgens een onderzoek uit 2015 van Englands National Health Service, blijkt dat er in de week van Valentijnsdag zeker een stijging  ten opzichte van een ‘normale’ week te zien is. De onderzoekers kwamen erachter dat maar liefst 16,263 baby’s in Engeland werden verwerkt vlak voor, op of vlak na Valentijnsdag.

Uit de statistieken bleek dat de week rondom Valentijnsdag erg gewild was om tussen de lakens te duiken. Dat was te zien in de cijfers, met maar liefst een overduidelijk 5% meer verwekkingen ten opzichte van de weken voor of na de dag van de liefde.

Aangezien Valentijnsdag dit jaar zo dicht op het weekend zit en dit vaak populaire momenten zijn waarop baby’s worden gemaakt, is de kans groot dat de babyboom in november alleen maar meer zal stijgen. Althans, dat is wat de onderzoekers verwachten.

Dus ja, het credo ‘er hangt liefde in de lucht’ gaat ook wat betreft de wetenschap zeker op. En wat is er nou mooier dan een liefdesbaby op de wereld zetten? We raken spontaan verliefd op het idee.

 

 

Bron: Mamaenzo.nl, door Marleen Staal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in