Samen Zwanger - Babymaten

Kleding kopen voor je baby is natuurlijk leuk, maar het kan erg lastig zijn om de juiste maat te vinden. Het kiezen van de juiste pasvorm is natuurlijk belangrijk. Een comfortabele en leuke outfit maakt baby en moeder namelijk veel gelukkiger! In dit artikel vind je babymaten per leeftijd. De maten voor babykleding worden meestal bepaald door lengte en gewicht, dus houd daar rekening mee tijdens het winkelen.                       

Winkel strategisch

Je (pasgeboren) baby zal zijn kleding niet lang kunnen dragen, vooral de kleding voor pasgeboren baby’s niet. Ook zorgt teveel kleding voor een overvolle kast die er al heel snel rommelig uit gaat zien. Over het algemeen zul je kleding willen kopen die één maat groter is dan de maat die bij de leeftijd van je baby hoort, zodat er ruimte is om in de kleding te groeien, dus winkel strategisch. 

Baby’s: 0 tot 6 maanden

Wat je vooral doet met de kleding van je baby op deze leeftijd? Aankleden en uitkleden. Je baby kwijlt, spuugt en zijn luier kan lekken. Maak het je gemakkelijk en kies voor bovenkleding met een breed halsje en ruime mouwtjes.  

Grotere baby’s: 6 tot 12 maanden

Zoek naar broeken en bloesjes met die je gemakkelijk dicht kunt doen of helemaal zonder drukknopen. Elastische taillebanden of leggings zijn ideaal. Bloesjes met knopen zijn moeilijk in gebruik bij een beweeglijke baby, dus wacht ermee tot hij wat ouder is. Je baby vindt katoenen kleding comfortabel. En hoewel die babysokjes schattig zijn, hebben grotere baby’s de neiging om te schoppen om ze uit te doen.

Maattabel

Samen Zwanger - Babymaten

Het is moeilijk om te voorspellen hoe je baby zich zal ontwikkelen, dus het is niet altijd handig om van tevoren een kledingvoorraad aan te leggen. Ook kan je een baby een groeispurt maken en zijn sommige baby’s groot geboren, waardoor ze maar enkele weken in hun kleding passen. Houd ook in de gaten dat er verschillen in maatvoering kunnen zijn tussen fabrikanten en winkels.

 

Samen Zwanger - Eileen4Kids Banner web

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in