Samen Zwanger - Bevallen in een ziekenhuis - Dat kan vanaf vandaag niet meer in Zutphen

Bevallen in Zutphens ziekenhuis? Dat kan vanaf vrijdag niet meer door personeelstekort. Zwangere vrouwen kunnen vanaf vrijdag niet meer bevallen in het Gelre ziekenhuis in Zutphen. Er is een tekort aan verpleegkundigen, waardoor ‘de kwaliteit van zorg onvoldoende kan worden gegarandeerd’.

Het ziekenhuis verwijst vrouwen voor hun bevalling naar ziekenhuizen in de wijde regio, zoals Doetinchem en Winterswijk. Ook de ziekenhuizen in Arnhem en Deventer worden genoemd als mogelijkheden voor zwangere vrouwen om te bevallen.

Door het tekort aan verpleegkundigen krijgt het ziekenhuis in Zutphen de dienstroosters voor de afdeling verloskunde niet meer rond. De afdeling blijft daarom tot nader order gesloten. Het besluit is besproken met de ziekenhuizen in de regio, ambulancediensten en verloskundigen.

Waardoor het tekort aan verpleegkundigen is ontstaan wordt helaas niet duidelijk, maar wellicht heeft het te maken met de druk op de zorg die momenteel in heel Nederland zichtbaar wordt als gevolg van COVID-19. Wie zal het zeggen?

Meer lezen, kijk dan eens bij de bron: De Stentor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in