Samen Zwanger - Bijzonder advies van zangeres Josje - eet je eigen placenta

Haar solosingles flopten, na het einde van haar aandeel in K3, allemaal. Maar de Nederlandse domineesdochter Josje Huisman heeft meer pijlen op haar boog dan die van een zangcarrière alleen. Deze week publiceerde zij een opvallend ’bevallingsboek’ met enkele opmerkelijke tips voor aanstaande moeders en zij die dat net zijn geworden. Over één advies raakt België niet uitgepraat…

De eerste, Nederlandse K3-zangeres Josje Huisman (33) werd afgelopen kerst moeder. Haar zangcarrière gaat wat minder sinds K3 een andere bezetting kreeg en zij solo ging, maar met alle ervaringen rond haar zwangerschap, de bevalling en de eerste maanden met zoontje Kamari en diens vader Cle Gyumah, weet zij die nu uit te bouwen… als schrijfster!

 

Josje publiceerde dezer dagen een nogal bijzonder ’bevallingsboek’ waarin zij aanstaande moeders tips geeft. Ook ronduit opvállende tips, die vast niet door iedereen zullen worden opgevolgd.

Goed bevallen? is de titel van haar tweede boek dat volgens de zangeres niet haar ’zwangerschapsbiografie’ is, maar die wel een bron van inspiratie kan zijn voor iedereen die nieuw leven op de wereld zet.

 

Smoothies

Wat er in België, waar het boek als eerste verscheen, direct werd uitgepikt, is een zwangerschapsgeheim dat eigenzinnige domineesdochter Josje niet eerder met de buitenwereld deelde. Josje houdt het namelijk niet bij beschuit met muisjes, maar neemt ook de eigen moederkoek tot zich!

Zij legt uit dat van de eigen placenta smoothies en capsules kunnen worden gemaakt, die een vrouw na de bevalling helpen snel weer in vorm te komen! Op ongelovige vragen van het Vlaamse weekblad Dag Allemaal zegt ze daarover: „Ik heb mijn placenta laten drogen en ’m in poedervorm laten capsuleren. Ik snap dat dat voor veel mensen een ’ver-wegshow’ is, maar ik vond het toch de moeite. In de kraamperiode voelde ik mij er goed bij. Voor veel vrouwen is het een hulp tijdens hun herstel na een bevalling en ik dacht: dat wil ik ook proberen. Baat ’t niet, dan schaadt ’t niet.”

 

Lucky shot

Aan de proteïnerijke placenta worden al langer magische krachten toegeschreven. In de jaren negentig experimenteerde een Franse arts al met het inbrengen van een stukje zo groot als een 2-eurostuk in de lies bij mánnen. Maar Josje zweert inmiddels bij het hergebruik van haar eigen placenta en maakt het tot een van de meest opzienbarende tips uit haar boek.

Overigens zorgt het omslag daarvan ook al voor het nodige opzien. Daarop is zij afgebeeld, terwijl zij haar zoontje de borst gaf. Josje: „Dat was een lucky shot! Want het is niet te doen om hem lang in dezelfde pose vast te houden. Ik wilde dat de foto tegelijk iets zachts én sterks uitstraalt. Dat is goed gelukt, vind ik.”

 

Projecten

Te hopen valt dat haar boek het beter gaat doen dan de laatste drie singles die zij uitbracht en die, keer op keer, flopten. Haar enorme populariteit van een paar jaar geleden, toen zij nog deel uitmaakte van de Studio 100-formatie, heeft zij nog niet kunnen bestendigen. En nu lijkt zij zelfs wat gas terug te nemen.

Ze zegt: „Ik wil niet alles tegelijk doen, al lijkt dat wel zo, omdat ik in korte tijd met drie nieuwe liedjes kwam. Nu wil ik me vooral focussen op dit boek. Mijn professionele leven bekijk ik per project. Nu is dat mijn boek en ik ben ook nog ontwerpster. In Nederland heb ik een samenwerking met een tassenmerk en eind oktober komt er een hoed aan. Ik heb de opleiding al gedaan, maar ik blijf mijn skills vervolmaken. Wat ik wil, zal wel komen…”

 

Bron: Telegraaf, door Evert Santegoeds

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in