Samen Zwanger - De beste planten voor de babykamer

Planten in de babykamer? Jazeker! Hieronder verzamelden we tien kamerplanten die niet alleen heel veilig zijn voor je baby, maar de lucht in de babykamer ook nog eens zuiveren. Een groene zee van rust. 

Geen enkele kamer is af zonder een mooie kamerplant, right? Dat geldt ook zeker voor de babykamer. Behalve de praktische meubels, vullen kamerplanten de ruimte mooi op én creeer je een rustige omgeving voor je kleintje. Planten zijn namelijk niet alleen mooi, ze zijn ook nog eens hartstikke goed voor je. Ze hebben een rustgevende werking op je geest en met de juiste planten zuiver je ook nog eens de lucht.

Planten in de babykamer

Er bestaat tussen baby’s de ongeschreven regel dat je alles wat je in je mond kán stoppen, in je mond zál stoppen. Giftige planten zijn in de babykamer daarom uiteraard uit den boze. Famme Baby verzamelde een aantal plantjes waar je je baby gerust tussen kunt leggen. Ook als hij straks groot genoeg is om er met zijn knuistjes naar te grijpen.

1. Fittonia

Deze plant is niet giftig en beschikbaar in heel veel kleuren. Lichtroze (té leuk voor een meisjesachtige babykamer), maar ook meer genderneutrale kleuren zoals geel en rood.

2. Vrouwentongen

Ideaal voor moeders die meer gesteld zijn op hun baby dan op hun kamerplant. Een vrouwentong heeft nauwelijks water en licht nodig, dus groene vingers zijn voor dit schattige plantje écht niet nodig.

3. Krulvaren

Heb je nog een grote, lege hoek te vullen? Dan is de krulvaren precies wat je nodig hebt. Deze plant wordt behoorlijk groot, ziet er fantastisch uit en kun je zonder problemen inslikken. Mocht er een ongelukje gebeuren.

4. Peperomia (obtusifolia)

Ook deze plant kan behoorlijk groot worden en sterft niet gelijk als je ‘m een keer water vergeet te geven. De mooie gevormde bladeren werken daarnaast heel luchtzuiverend.

5. Graslelie

Als je op zoek bent naar veilig en geen zin hebt om veel tijd te besteden aan je plant, zoek niet verder: de graslelie is alles wat je nodig hebt. Leuk feitje: er groeien kleinere plantjes uit die je hierna kunt verpotten en in andere kamers kunt zetten. Heb je straks een heel groen huis.

6. Kaaps viooltje

Deze fluwelen bladeren en paarse bloemetjes zijn het perfecte accessoire voor in de babykamer. Waarschuwing, kleine handjes zullen op den duur hoogstwaarschijnlijk mini-boeketjes voor je plukken.

7. Dracaena

Deze grote plant komt in heel veel verschillende vormen voor, die allemaal veilig zijn voor in de babykamer. Ga je voor een jungle-thema? Dan is deze plant the way to go.

8. Lidcactus

Een cactus in de buurt van je baby klinkt niet al te veilig, maar deze variant kun je prima aanraken. En dat is niet alles; in de winter groeien er mooie bloempjes aan. Heel gezellig.

9. Maranta

Een van de meest interessante planten die we ooit hebben gezien. Tip: neem er ook eentje voor in je eigen kamer. Het mag.

10. Crassula ovata

Dit plantje behoort tot de vetplantenfamilie, heeft niet veel aandacht nodig en kan groter worden dan je misschien denkt. In een leuk potje heel schattig op een kastje of plankje in de babykamer.

Plant Bathing

Kun je niet kiezen en zou je het liefst al deze planten in de kamer willen hebben staan? Je kunt nu in Amsterdam ervaren hoe het is om totaal en volledig omgeven te zijn met planten in de Plant Bathing Studio. Op de Haarlemmerstraat 72 vind je tot en met zaterdag 20 oktober 18:00 uur een piepklein pandje waar niks anders staat dan – jawel – planten.

Wat je daar kan doen? Plant Bathing heet het. Deze trend overgewaaid uit Japan met maar één doel: in vijf minuten helemaal zen worden door al het groen en de verse lucht. Wij gingen je al voor en zijn enorm enthousiast! Meer inspiratie nodig voor je babykamer? Kijk op mooiwatplantendoen.nl voor interieur tips en meer informatie over planten.

 

Bron: Mamaenzo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in