Samen Zwanger - De marathon rennen met een kinderwagen

De marathon rennen met een kinderwagen. Waarschijnlijk rent Cynthia Arnold harder dan het merendeel van de mensen. We kunnen met zekerheid stellen dat ze harder dan ons rent. En, dat terwijl deze moeder een drieling kinderwagen duwt!

Er zijn behoorlijk wat opmerkelijke records in het Guinness World Records. Een daarvan is de snelste halve marathon rennen met een drieling kinderwagen. Je raadt al wie de recordhouder is, Cynthia.

Ditmaal probeerde Cynthia een nieuw record te breken: een hele marathon rennen terwijl ze haar drie kinderen in de kinderwagen duwt.

Om dit record te breken moest ze zo’n 42 kilometer in 4:06 uur afleggen. Het record werd niet alleen verbroken, het werd verpulverd! Cynthia voltooide de marathon in 3:11 uur. Dit terwijl haar kinderen een jaar ouder waren en aanzienlijk zwaarder wogen dan de vorige keer.

De kids, plus kinderwagen, wogen in totaal meer dan 80 kilo.

Afgelopen winter begon Cynthia met trainen voor de marathon. Meestal alleen, maar soms gingen de kinderen mee. Dan hield ze het korter.

Als ze met haar kinderen rent, een eenjarige, vierjarige en zesjarige, genieten zij er net zoveel van als zijzelf, vertelde ze aan Runner’s World. Althans, als ze geen dutje in de kinderwagen doen.

“De toeschouwers gaven ontzettend veel steun,” vertelde ze. “Ik was ontroerd door het aantal mensen wat me aanmoedigde en wist wat mijn doel was op de grote dag. Een vrouw riep: ‘Ik heb het hele jaar over je gelezen. Zet hem op moeder!’”

Niet alles verliep echter volgens plan. Een paar minuten voor het startschot, viel haar videocamera van de kinderwagen. Om voor een record in aanmerking te komen, moet de hele race gefilmd worden. Met veel tape, heel veel tape, lukte het toch om de camera stevig genoeg te bevestigen.

Nu ze haar doelen heeft bereikt (in afwachting van de officiële erkenning van Guinness), is Cynthia van plan om dit najaar op zichzelf een marathon te lopen. De kinderwagen wordt echter nog lang niet opgeborgen.

Na jaren hardlopen met haar kinderen, beveelt Cynthia het ten zeerste aan.

Wat vinden jullie van deze prestatie? Knap, of een beetje gek?

 

Bron: Ongelooflijk.co

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in