Samen Zwanger - De populairste babynamen van 2021 en 2022

In Nederland zijn we redelijk standvastig als het om babynamen gaan. Ondanks dat wat meer meer exotische namen zijn intrede doen, onder andere aan de hand van films en series, blijven namen als Emma, Julia, Sophie, Lucas, Sem en Daan de lijstjes domineren.

We hebben gekeken bij de Sociale Verzekeringsbank, die onlangs een lijst bekend maakte met de meest populaire babynamen van 2021. Deze lijst werd samengesteld vanuit de ruim 177.000 baby’s die vorig jaar werden gemeld.

 

De tien populairste babynamen voor jongens in 2021 waren:

 1. Noah
 2. Lucas
 3. Sem
 4. Daan
 5. Levi
 6. Liam
 7. James
 8. Finn
 9. Luca
 10. Milan

De tien populairste babynamen voor meisjes in 2021 waren:

 1. Julia
 2. Mila
 3. Emma
 4. Nora
 5. Olivia
 6. Sophie
 7. Tess
 8. Milou
 9. Zoë
 10. Yara

 

De verwachting voor 2022 in babynamen

Voor 2022 verwachten we dat korte en krachtige namen de trend zal blijven. Dit zagen we ook de voorgaande jaren en de verwachting is dat dit gewoon door zal zetten.

Ook buitenlandse namen zijn populair. Met name scandinavische namen zoals Finn, Liv en Elin zijn populair, maar ook Engelse namen als Jack, Jake en James worden waarschijnlijk nog veel gebruikt.

Een andere, redelijke nieuwe trend is het gebruik van unisex namen. Dit zal naar verwachting de komende jaren een sterke vlucht nemen. Denk hierbij aan namen zoals obbie, Charli, Dani, Jipp, Alex, Anne, Aeden, Eden, Elian, Fenn, Ide, Jessie, Jaimy, Jace, Joah, Logan, Lou, Lowen, Raeven, Sam, Senna, Shannon, Skyler, Bo en Beau.

Jongensnamen met een ‘ij’ en meisjesnamen die eindigen op een ‘a’ zijn ook al jaren heel populair en de verwachting is dat dit de komende jaren zo zal blijven.

Tot slot nog een trend die veel mensen nu niet verwachten, maar toch blijven Bijbelse babynamen populair, met name voor jongens. Denk aan namen zoals Boaz, Adam en Benjamin.

 

Wat is jouw favoriete babynaam? Staat hij in deze lijstjes of heb je een andere favoriet?

 

Bronnen: Welingelichte kringen en Wij geboortekaartjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in