Samen Zwanger - De reden waarom honden hun poot op jouw zwangere buik leggen

De reden waarom honden hun poot op jouw zwangere buik leggen. Honden hebben een neus voor alles. Ze voelen het aan als er iets mis is en zijn net zo gevoelig voor – jawel – zwangere vrouwen. Ze kunnen het letterlijk aan je ruiken. En dat resulteert dan weer in soms een lieve poot of een kopje tegen je buik. Herkenbaar?

Op schoot

Geen zorgen, je riekt niet gelijk naar rotte eierlucht nu je zwanger bent, maar honden ruiken zeker wel jouw zwangerschapshormonen. Dat heeft voornamelijk een biologische reden. Honden hebben namelijk 60 keer meer receptoren in hun neus dan mensen en 40 keer meer reukvermogen. Ook jouw gedrag dat sterk verandert nu er een kindje in je groeit, merken ze feilloos op.

Niet dat honden de logische reden weten waardoor jij anders ruikt of je gedraagt, namelijk dat je zwanger bent, maar ze voelen wel heel duidelijk dat er iets aan de hand is. Al reageert iedere hond hier weer anders op. Dat is waarom de ene hond graag bij je zwangere buik op schoot ligt en een andere hond je de hele tijd besnuffelt. Ze merken dus zeker je zwangerschap op.

Verandering

Dat is ook niet heel gek als je bedenkt dat honden hun baasjes natuurlijk nauwlettend in de gaten houden. Ze voelen dat er verandering gaat komen, al is het maar omdat het ook letterlijk te zien is aan jouw veranderende buik.

Hoe honden hier mee omgaan verschilt. Sommige honden doen dat op een negatieve manier door op nieuw speelgoed voor de baby kauwen of niet mee te willen werken tijdens het uitlaten. Andere honden doen dat op een hele lieve manier, door een poot op je buik te leggen of constant bij je te willen zijn. Aaah.

 

Bron: Mamaenzo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in