Samen Zwanger - Dingen die je als moeder niet meer vies vindt

Zodra je moeder wordt verandert er veel, héél veel. Een van de bijzonderste dingen die er verandert is dat je plots een stuk toleranter bent voor alles wat je eerder ontzettend vies zou vinden. Dit zijn 13 dingen die je als moeder niet meer vies vindt. Welke herken jij?

1. Poep

Bij een goede spuitluier is je baby’s rompertje en zijn hele lichaam bedekt in de bruine smurrie. De stanklucht van poep en natuurlijk het bruine goedje op je handen: het hoort erbij. Vroeger kon je je eigen ontlasting al nauwelijks verdragen, nu maakt het allemaal helemaal niet meer uit.

2. Overgeven

Braaksel, bah. Guess what? Nu niet meer. Hield je vroeger nog angstvallig het haar van je vriendinnen naar achteren als ze na een avondje stappen boven de wc-bril hingen, nu kijk je niet gek meer op van een beetje kots. De kleur, samenstelling of hoeveelheid maakt allemaal niet meer uit, dankzij je baby kijk je nergens meer van op.

3. Snot

Als je baby verkouden is, ontkom je er niet aan. Een snotneus kun je bij volwassen nog uit de weg gaan, bij je baby niet meer. Je haalt moeiteloos de snottebellen en hard geworden korstjes uit zijn of haar neus tevoorschijn.

4. Kwijl

Het is zo’n beetje de vaste accessoire bij je shirts en bloesjes en geworden: een klodder kwijl. De ene keer kan het simpel doorzichtige kwijl zijn, de andere keer zitten er wat stukjes voedsel tussen. Je bent er immuun voor, topper!

5. Bloed

De operatie scenes in Grey’s Anatomy en bloederige actiefilms kijk je lachend naar. Bang zijn voor bloed is voor watjes en dat ben je sinds het moederschap officieel niet meer, ha!

6. Niezen

En dan vooral in je gezicht niezen. Kon je vroeger je gesprekspartner wel een pak rammel verkopen als het gebeurde, je lieve baby vergeef je alles. Je veegt het moeiteloos met een hand weg, koele kikker.

7. Voorgekauwd eten

Als je baby iets niet lust mag ‘ie het met een gerust hart weer uitspugen in je hand. Zo gaat het nu eenmaal als je een baby vast voedsel geeft. Iets met moederinstinct enzo.

8. Scheetjes

Je baby gaat ongekend veel scheetjes laten in je bijzijn. Wat jij ervan vindt? Hartstikke schattig natuurlijk! Het beste nieuws: als ze straks peuters en kleuters zijn worden het er alleen maar meer.

9. Spugen

Als kwijl en overgeven geen issue zijn, dan is dit ook no problemo.

10. Plas

Tijdens je eerste week als kersverse moeder is er al ontelbaar vaak over je heen geplast. Die plas stralen die over een paar jaar komen bij het zindelijk maken, kun je ongetwijfeld aan.

11. Oogsnotjes

Jouw grootste zorg wat oogsnotjes betreft, is dat je per ongeluk met je vinger in je baby’s oog prikt wanneer je ze weghaalt. Het feit dat je oogsnotjes aanraakt met je blote vingers laat je compleet koud.

12. Een slechte adem

Het kan de besten overkomen. Oké, bij je partner is het misschien nog steeds een tikkeltje onprettig. Maar je baby is de liefste en mag nu eenmaal geen pepermuntjes. Kan ‘ie ook niks aan doen.

13. Schoonmaken met je eigen speeksel

Er is niets wat je niet even gauw weg kan vegen met een beetje spuug op een doekje. Vuil op je baby’s gezicht bijvoorbeeld, weg in een handomdraai!

 

Bron: Mamaenzo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in