Samen Zwanger - Geen melkproductie meer na de eerste corona vaccinatie

Er komt geen druppel meer uit, tot grote frustratie van haar dochtertje. Wat blijkt? Nina is niet de enige met een afnemende melkproductie na het vaccineren. Femke, redacteur bij LINDA.nl, ging op onderzoek. Ze wordt van het kastje naar de muur gestuurd. En terug. Antwoorden resulteren eigenlijk alleen maar in nog meer vragen…

Melkproductie

“Mijn dochtertje Irie begint anderhalve dag na mijn eerste vaccinatie keihard te huilen bij het aanleggen. Mijn toeschietreflex komt niet meer op gang. Tijdens het kolven, komt er pas na vijf minuten een toeschietreflex waarna er geen melk meer uit mijn borsten komt. Een paar dagen later krijg ik op het consultatiebureau te horen dat dit te maken kan hebben met het vaccin”, vertelt Nina.

Ze post haar ervaring op Instagram en de reacties stromen binnen. “Heel veel moeders waren gelukkig nog niet geprikt, maar dachten er wel over na. Zij stellen het nu even uit. Een andere moeder heeft zich wel laten vaccineren en merkte ook terugloop.”

Bijwerkingen

Nina meldt haar bijwerking op www.lareb.nl, het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, waaronder vaccins. “Het allerengst vond ik dat ik ook de optie ‘aangeboren afwijking bij een pasgeborene’ kon aanklikken. Ik begrijp echt niet dat vrouwen die geregistreerd staan als zwanger geen e-mail met informatie of risico’s ontvangen als dit niet uitgesloten is, zodat ze zelf een keuze kunnen maken.”

Toch is er niet direct sprake van een bijwerking, zegt Agnes Kant van Lareb. “Er zijn in totaal 23 meldingen over de melkproductie gedaan. We kunnen nog niet concluderen dat het echt om een bijwerking gaat. Als er ontregelingen zijn in het lichaam, bijvoorbeeld ook tijdens menstruatiestoornissen of andere gebeurtenissen, kan dat allemaal effect hebben op de melkproductie. Ik vrees dat er in de bijsluiter van het vaccin staat dat het effect op borstvoeding niet bekend is. Vrouwen die borstvoeding geven zijn niet meegenomen in onderzoeken naar vaccins. Dit zijn dingen waar je dan in de praktijk pas achterkomt.”

Lees de rest van het artikel bij de bron: Linda.nl.

Wil je meer weten over de mogelijke effecten van de coronavaccins op je vruchtbaarheid? Lees dan ons artikel: Is er een effect van coronavaccins op de vruchtbaarheid?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in