Samen Zwanger - Hebben alle kinderen met ADHD wel ADHD

Ook in de VS stijgt het aantal kinderen met de diagnose ADHD snel. En net als hier krijgen velen van hen medicijnen tegen hun kwaal. Maar hebben ze wel – allemaal – een kwaal? Dat vroegen de statistisch-onderzoekers zich af en ze vonden bijzondere cijfers.

Zo zijn er in Kentucky drie keer meer patiënten dan in Nevada. Maar de meest verbazingwekkende vondst betreft de geboortemaand van de getroffen kinderen. Kinderen die in augustus zijn geboren hebben een veel grotere kans de diagnose ADHD te krijgen dan kinderen die zijn geboren in september. Er zit een verschil in van bijna 40 procent.

Mogelijke verklaring? De augustus-kinderen zijn ‘vroege leerlingen’: zij mogen bijna meteen na hun 5e verjaardag naar school in de VS. De september leerlingen zijn ‘late leerlingen’: zij mogen pas naar school als ze al bijna 6 zijn. Vroege leerlingen krijgen vaker de diagnose ADHD (en veelal medicijnen om hun gedrag te temperen) dan late leerlingen. De onderzoekers stellen de vraag: hebben de vroege kinderen een ziekte of zijn ze wat jong voor school?

 

Bron: Welingelichte Kringen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in