Samen Zwanger - Hoeveelheid flesvoeding

Het kan verwarrend zijn om uit te vinden hoeveel flesvoeding je baby elke dag moet binnenkrijgen. De hoeveelheid flesvoeding die je baby mag krijgen, hangt af van de leeftijd, van het gewicht van je baby en of je hem alleen flesvoeding geeft (dus niet gecombineerd met borstvoeding of vaste babyvoeding). Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:  

Wanneer heeft mijn baby honger?

De eetlust van je baby zal van dag tot dag en van maand tot maand variëren, dus probeer hem het tempo te laten bepalen. Je baby zal zich zo vaak voeden als hij nodig heeft, zolang je maar leert om zijn signalen te herkennen en erop te reageren. Als je baby honger heeft, begint hij misschien met zijn hoofd te draaien en zal zijn mond naar je borst opengaan. Hij kan ook wat zuigbewegingen maken en zijn handen naar zijn mond brengen.

Bied je baby een fles aan zodra je deze signalen ziet. Als je wacht totdat je baby begint te huilen, is hij misschien te boos om te eten. Door te reageren op de signalen van je baby, kun je het voeden veel gemakkelijker maken voor jou en je baby. Als je je baby voedt, let dan op zijn teken dat hij genoeg heeft. Je baby kan tussendoor rustpauzes nemen. Deze pauzes geven je baby de tijd om te voelen of hij een volle buik heeft. 

Hoeveelheid

Als je baby nog geen vaste babyvoeding eet, kun je het volgende sommetje gebruiken om te berekenen hoeveel flesvoeding je aan je baby moet geven.

De meeste voldragen baby’s hebben dagelijks tussen de 150 en 200 ml voeding per kilo lichaamsgewicht nodig. Dus als je baby 3 kg weegt, zal hij waarschijnlijk over een periode van 24 uur tussen de 450 en 600 ml nodig hebben om zijn honger te stillen. Dit is natuurlijk een vuistregel. Net zoals jouw eetlust per maaltijd verschilt, is dat ook zo bij je baby. Forceer je baby dus niet om een fles leeg te drinken, ook al is er nog maar een klein beetje over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in