Samen Zwanger - Inseminatie voor vrouwen wordt ook na 2019 vergoed

Kunstmatige inseminatie voor lesbische en alleenstaande vrouwen wordt ook na 2019 vergoed, bevestigen bronnen na berichtgeving daarover in De Telegraaf.

In februari ontstond ophef toen minister Bruins bekendmaakte het advies van het Zorginstituut te zullen volgen om de behandeling voor deze vrouwen niet langer te vergoeden. Volgens het instituut werden de kosten te hoog en zou een behandeling zonder medische indicatie niet vergoed moeten worden.

Verschillende partijen in de Tweede Kamer maakten zich zorgen, waarna Bruins besloot de behandeling voor dit jaar nog te vergoeden. Nu wordt de regeling dus ook na 2019 voortgezet.

‘Geweldig nieuws’

Het COC is blij met het besluit. “Geweldig nieuws voor alle single vrouwen en lesbische stellen met een kinderwens. Dat is voor een groot deel te danken aan de bijna 100.000 mensen die de petitie tekenden.”

De belangenorganisatie vond het besluit van Bruins discriminerend en verzamelde de handtekeningen om de regeling voor vrouwenstellen en alleenstaande vrouwen te behouden.

 

Bron: NOS, Jeroen van Eijndhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in