Samen Zwanger - Een keizersnede bezorgt baby een litteken

Een keizersnede bezorgt baby een litteken. Dit is iets wat je je amper kan voorstellen, maar toch gebeurde het in Frankrijk.

Je zou denken dat een keizersnede een vrij standaard ingreep is, maar toch ging het mis bij een Franse moeder. Ze doet op Facebook haar beklag, omdat de gynaecoloog van dienst in de schedel van de baby sneed. Zijn reactie? “Het is niet erg, het is alleen maar het haar.”

Vrijdag 24 augustus ging Hélène naar het ziekenhuis in Bezannes bij Reims om te bevallen van haar derde kind. Maar dat liep niet helemaal zoals gepland. “Terwijl mijn dochtertje werd geboren, werd ze gesneden met de scalpel. Het resultaat waren zes hechtingen en twee strips. Gelukkig was het niet in haar gezichtje. De reactie van de gynaecoloog tijdens de interventie? ‘Het is niet erg, het is alleen maar het haar.’ Hij heeft zich niet eens verontschuldigd. Wat een onmenselijke behandeling,” schrijft de vrouw op Facebook.

Ook de narcose ging mis. “De anesthesist heeft me niet de juiste dosis gegeven. Ik voelde een vreselijke pijn. Ik heb geschreeuwd en geroepen dat ze me volledig moesten verdoven. Maar de vrouw was van haar plek weg en het duurde een hele tijd voor ik eindelijk kreeg wat ik vroeg.”

Inmiddels zijn de hechtingen bij het meisje verwijderd. Wel zal de baby een litteken over houden aan het foutje van de arts. Hélène overweegt een aanklacht in te dienen. “Wat me nog het meeste stoort, is dat we geen uitleg of verontschuldigingen gekregen hebben”, besluit ze tegen de krant L’Union.

 

Bron: Welingelichtekringen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in