Samen Zwanger - Kinderopvangtoeslag blijft toch naar ouders zelf gaan

Ouders zullen de kinderopvangtoeslag toch zelf blijven ontvangen. Het plan om het geld direct over te maken naar de opvangcentra, om ouders zo te behoeden voor hoge terugvorderingen, gaat niet door.

Het kabinet verwacht dat door verbeteringen bij de Belastingdienst minder ouders geconfronteerd zullen worden door hoge terugvorderingen en daardoor in de problemen raken.

1 op 3 ouders

In 2014 bleek dat liefst 1 op de 3 ouders te veel toeslag had gekregen, en dat achteraf moest terugbetalen. Daarbij ging het gemiddeld om 2500 euro, maar soms over veel hogere bedragen, terwijl de ouders zich van geen kwaad bewust waren.

Zij waren bijvoorbeeld vergeten door te geven dat er een kleine wijziging in hun inkomen, of aantal gewerkte uren was geweest, waardoor ze recht hadden op minder toeslag dan ze bleven ontvangen. Extra zwaar was dat de Belastingdienst in sommige gevallen niet alleen het te veel ontvangen bedrag terugvorderde, maar gelijk alle zorgtoeslag.

Hoe dat alles nu precies voorkomen gaat worden, is niet duidelijk. Staatssecretaris Tamara van Ark stelt alleen dat de service van de Belastingdienst nu dusdanig is verbeterd, dat die problemen minder zullen voorkomen.

Bron: RTL Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in