Samen Zwanger - Landelijke publiekscampagne om depressie bespreekbaar te maken

Maar liefst 1 op de 20 Nederlanders worstelen elk jaar met een depressie. Het is in Nederland de meest voorkomende reden voor ziekteverzuim. Toch is depressie niet of nauwelijks een onderwerp van gesprek. Mensen weten er weinig van, vinden het lastig om er op te reageren en weten niet hoe ze iemand met een depressie kunnen helpen. Dat moet anders.

Speciaal voor jonge vrouwen

Daarom start de overheid een landelijke publiekscampagne om depressie bespreekbaar te maken en de kennis erover te vergroten. Dit kan leiden tot een toename in het aantal mensen dat hulp zoekt. De campagne richt zich dit jaar speciaal op jonge vrouwen (18-35 jaar) en jongeren (13-18 jaar). De statistieken laten namelijk zien dat jongeren en (jonge) vrouwen tot de groepen behoren waarbij depressies veel vaker voor komen.

Meer weten?

Depressie is een veelvoorkomende ziekte die bijna 20 procent van de volwassenen ooit in hun leven treft. Het is niet altijd eenvoudig om signalen van depressie te herkennen.

Op de speciale website www.omgaanmetdepressie.nl staat informatie die helpt om een depressie te herkennen en erover te praten. Met als onderwerpen bijvoorbeeld zelfhulp, hulpinstanties en leven met depressie.

Op de website deVerloskundige.nl staat informatie over psychische problemen bij pas bevallen vrouwen, Hier staat informatie voor vrouwen over hoe zij psychische klachten kunnen herkennen. Ook vind je hier doorverwijzingen naar instanties die je verder kunnen helpen.

Bron: De Verloskundige

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in