Samen Zwanger - Manieren om jouw baby te begrijpen voor ze kunnen praten

Ouders raken vaak al snel gefrustreerd wanneer ze proberen te begrijpen wat hun baby probeert duidelijk te maken voordat ze kunnen praten. Communicatie kan moeilijk of soms zelfs onmogelijk zijn tussen de ouders en de baby voordat ze de leeftijd bereiken waarop ze kunnen praten.

Gelukkig zijn er echter manieren om erachter te komen wat de baby wil of nodig heeft. Baby’s geven naast tekenen als lachen en huilen, veel signalen die de ouders kunnen helpen om te begrijpen wat de baby probeert over te brengen.

Veel ouders nemen aan wat de geluiden, gebaren en huilbuien van de baby betekenen, maar ze hebben meestal ongelijk. Er zijn praktische methoden om die veronderstelling te krijgen en er een volledige vertaling van te maken.

Pricilla Dustan uit Australië verscheen in november 2006 op de Oprah Winfrey Show om haar ‘Dustan Baby Language’-theorie te tonen; deze theorie is echter nog niet wetenschappelijk bewezen. Hoewel veel wetenschappers sceptisch staan ​​tegenover de aanpak, kunnen ouders die deze methoden volgen, zien dat ze meestal gelijk hebben.

Deze bewegingen, geluiden en kreten zijn niet zo gemakkelijk te herkennen. De methoden kunnen echter nuttig zijn als je eenmaal begrijpt hoe ze er precies uitzien. Door deze methoden te gebruiken, kun je precies weten wat jouw baby probeert te communiceren voordat ze opgroeien en spreken.

Dus niet wetenschappelijk aangetoond, maar wellicht heb je evengoed er baat bij!

 

Hier zijn de methoden die je op de baby kunt observeren:

 

De manier waarop de baby huilt:

Slaap huilen

Iedereen wordt zeurderig als ze moe zijn. Baby’s zijn niet anders. Wanneer ze willen slapen en niet kunnen, klinkt hun kreet zeurend en wrijven ze hun ogen en oren.

 

Honger huilen

Hoewel dit kan beginnen als een roepende kreet als de baby niet wordt gevoed of beantwoord, kan het een hysterie worden. Als de baby zijn hoofd draait en kletterende geluiden maakt met zijn mond, betekent dit dat ze honger hebben.

 

Pijn huilen

Deze schreeuw is luider en constanter dan alle andere schreeuwen. Wanneer de baby meer pijn heeft, zal het hysterisch zijn huilen zijn. Als de baby zichzelf uitput van het huilen, zal zijn kreet stil en vermoeiend worden.

 

Ongemak huilen

Als de baby te koud of te warm is, of zijn luier moet worden vervangen, zal zijn kreet worden onderbroken en geïrriteerd. Ze kunnen ongecontroleerd kronkelen of flapperen en hun lichaam ombuigen.

 

Roep huilen

Als de baby 5-6 keer huilt, dan stopt, en vervolgens blijft huilen nadat 20 seconden zijn verstreken, is het zeer waarschijnlijk dat de baby wil dat iemand komt en ze oppakt. Als niemand komt om ze op te halen, gaat deze cyclus van schreeuwen verder.

 

Psychologisch huilen

Deze schreeuw is zeurderig en piepend en het is te wijten aan het ongemak dat de baby voelt door een opgeblazen gevoel, gas, plassen of ontlasting.

 

Omgeving huilen

Deze huil kan een reden zijn voor een aantal verschillende dingen. Als de baby zich echter gewoon verveelt of niet tevreden is met de plaats waar ze zich bevinden, zullen ze hun frustraties en huilen uiten.

 

De manier waarop ze bewegen:

Achteroverboog

Deze beweging is wanneer baby’s krampjes of pijn hebben, en het is specifiek voor baby’s jonger dan twee maanden oud. Wanneer de beweging wordt gedaan nadat ze hebben gegeten, betekent dit dat ze vol zijn. Als de baby deze beweging echter tijdens het eten doet, kan dit de oorzaak zijn van reflux. Bovendien, als een baby ouder dan twee maanden deze beweging doet, betekent het waarschijnlijk dat ze moe zijn.

 

Vuist klemmen

Baby’s klemmen meestal hun vuisten als teken dat ze honger hebben. Als je in het begin het maken van vuisten opmerkt, zal je jezelf redden van de uitbarstingen die de baby waarschijnlijk zal gaan uiten.

 

Oortjes grijpen

Oortjes grijpen laat meestal zien dat de baby zijn eigenschappen onderzoekt, tenzij ze voortdurend hun oren aanraken. Als deze beweging aanhoudt, is het het beste om uw kinderarts te raadplegen.

 

Armpjes bewegen

Deze beweging komt veel voor wanneer de baby wordt opgeschrikt door felle lichten, harde geluiden of plotseling ontwaken. Het betekent alleen maar dat de baby bang werd.

 

Hoofd rotatie

Deze beweging is voor de meeste baby’s een kalmerende beweging. Ze zullen hun hoofd draaien als ze in slaap vallen of zichzelf proberen te kalmeren.

 

Beenheffen

Deze beweging betekent een vorm van buikpijn. Met deze beweging proberen baby’s hun pijn te verzachten.

 

Gangbare geluiden die baby’s maken

‘Eh’

Baby laat dit geluid los voordat ze boert, omdat overtollige lucht uit hun slokdarm omhoog begint te komen.

 

‘Neh’

Baby’s kunnen dit geluid gebruiken door hun tong naar het dak van hun mond te duwen, wat aangeeft dat ze willen eten. De zuigreflex initieert ook dit geluid.

 

‘Owh’

Baby’s gebruiken dit geluid om aan te geven dat ze slaperig en moe zijn door hun lippen te vouwen voordat ze gaan gapen, terwijl ze tegelijkertijd dit geluid maken.

 

‘Eairh’

Dit is het geluid dat een baby maakt als ze zich ongemakkelijk voelen van pijn door een opgeblazen gevoel of gas. Ze maken dit geluid terwijl ze proberen uit te ademen om de irritaties te verzachten.

 

‘Heh’

Baby’s vertonen ongemak door dit geluid te gebruiken. Bovendien zullen ze ook hun handen en voeten met dit geluid bewegen als ze zich ongemakkelijk voelen of een onaangenaam gevoel hebben.

 

Bron: Thinking Humanity

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in