Samen Zwanger - Meer seks is later in de menopauze

Vrouwen die vaker seks hebben, komen later in de menopauze. Dat blijkt uit een studie onder 3.000 vrouwen van University College London (UCL).

Volgens de onderzoekers hebben vrouwen die wekelijks of maandelijks seksueel actief zijn een kleinere kans om vroeg in de menopauze te komen dan vrouwen die minder vaak seks hebben.

Meer precies: vrouwen die wekelijks seks hebben, lopen 28 procent minder kans op een vervroegde menopauze dan vrouwen die minder dan maandelijks seksueel actief zijn. Het gaat hierbij niet enkel om geslachtsgemeenschap, maar ook om orale seks, seksuele aanrakingen en masturbatie.

Onderzoekster Megan Arnot zegt hierover: “De bevindingen van ons onderzoek suggereren dat als een vrouw geen seks heeft en er geen kans is op zwangerschap, het lichaam ‘kiest’ om niet te investeren in ovulatie, omdat het zinloos zou zijn.”

“De menopauze is natuurlijk onvermijdelijk voor vrouwen, en geen enkel soort gedrag kan voorkomen dat de vrouw vroeg of laat haar vermogen om zich voort te planten verliest,” benadrukt mede-onderzoeker Megan Arnot.

 

Verder lezen van dit artikel doe je bij de bron: Welingelichte Kringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in