Samen Zwanger - Nieuwe moeder krijgt nieuwe vriendinnen

Nieuwe moeder krijgt nieuwe vriendinnen. Vrouwen die pas moeder geworden zijn, krijgen in het eerste jaar gemiddeld negen nieuwe vriendinnen. Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder 2.000 moeders.

Vrouwen hebben gemiddeld zo’n 13 vriendinnen maar in het eerste jaar nadat ze moeder geworden zijn groeit dat aantal tot 22, zo blijkt uit een onderzoek van een Brits merk van babyartikelen. Dat meldt Female First.

Het gaat dan met name om nieuwe vriendschappen met vrouwen die ook pas moeder geworden zijn. Het uitwisselen van tips over het nieuwe moederschap zorgt voor levenslange vriendschappen. Ook de kinderen worden vaak goede vrienden, zo blijkt uit het onderzoek.

Makkelijk

Meer dan de helft van de nieuwe moeders vindt het verrassend makkelijk om nieuwe vriendinnen te maken. Zeventig procent denkt dat dat komt omdat ze zoveel gemeen hebben met de nieuwe vriendinnen. Zestien procent zegt zelfs een beter sociaal leven te hebben sinds ze een kindje heeft.

De helft van de moeders sluit vriendschappen met andere moeders in het kinderdagverblijf, 22 procent ontmoet nieuwe vrienden in zwangerschapsklasjes en 20 procent ontmoet ze bij andere vrienden.

Intiem

De helft van de nieuwe moeders zegt sneller bevriend te raken met andere vrouwen sinds ze moeder geworden zijn. Drie kwart van de vrouwen praat graag met andere moeders over de bevalling. Veertig procent praat al snel met hun nieuwe vriendinnen over intieme zaken, zoals hun seksleven.

Tachtig procent praat met de nieuwe vriendinnen over hun zorgen over het moederschap en het schuldgevoel dat ze ervaren als ze weer aan het werk gaan.

Ook postnatale depressies, borstvoeding, slapeloze nachten en kwaaltjes van de baby zijn populaire onderwerpen.

Vervelen

Eén om de drie moeders is bang dat ze hun oude vriendinnen vervelen met verhalen over de baby en vinden het daarom fijn om deze verhalen te delen met andere nieuwe moeders.

Ook blijkt uit het onderzoek dat moeders er nog eens vijf vriendinnen bij krijgen als hun kinderen naar school gaan.

Tweederde van de vrouwen vindt het belangrijk om goed op te schieten met de ouders van de schoolvriendjes van hun kinderen. Ruim dertig procent van de vrouwen zegt dat ze hun beste vriendinnen hebben leren kennen via hun kinderen.

 

Bron: NU.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in