Samen Zwanger - Onderzoeker 'Ongezond leven slecht voor ongeboren kind'

Dat roken en drinken tijdens de zwangerschap slecht voor de baby is, dat weten de meeste mensen wel. Maar dat ongezond leven vóór de zwangerschap bij zowel de vader als de moeder slecht is voor hun aanstaande kind, dat weet nog lang niet iedereen. 

Kinderwens? Meteen werken aan een goede levensstijl

Onderzoeker Marjolein Poels: ‘Een gezonde leefstijl is essentieel bij het tegengaan van allerlei zwangerschapscomplicaties die met elkaar samenhangen, zoals vroeggeboorte, hoge bloeddruk en diabetes. Daarom zouden stellen met een kinderwens zich laten informeren door de huisarts of verloskundige.

Op 1 juni promoveert Marjolein Poels – onderzoeker bij het UMC Utrecht- op haar onderzoek naar het effect van leefstijl voorafgaand aan de zwangerschap. Conclusie: stellen zouden zich vanaf het moment dat ze nadenken over het krijgen van een kind, moeten melden bij een verloskundige, huisarts of gynaecoloog.

Kinderwensspreekuur bij de verloskundige

Het is belangrijk je goed voor te bereiden op een eventuele zwangerschap. Als jij en je partner gezond leven in de periode voordat je zwanger wordt, dan is de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind het grootst.

Kijk of de verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt of ze een kinderwensspreekuur aanbieden.

Bron: De Verloskundige

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in