Samen Zwanger - Kinderopvangorganisaties: opvang wordt straks duurder

Door strengere regels wordt de kinderopvang volgend jaar een stuk duurder. Daarvoor waarschuwen kinderopvangorganisaties.

Dat komt door nieuwe regels. Vanaf januari volgend jaar moet er één leidster zijn op elke drie baby’s. Nu is dat er nog één per vier. Dat besluit is genomen omdat blijkt dat persoonlijke aandacht erg belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind.

Extra leidsters

Maar die extra leidsters die daardoor nodig zijn, kosten veel geld. Het kabinet gaat ervan uit dat de kosten voor de opvang met een kleine 5 procent stijgen. Er is daarom ook extra geld voor uitgetrokken door het kabinet.

Dat is volgens kinderopvangorganisaties niet genoeg. Want uit eigen onderzoek van vier kinderopvangclubs blijkt dat die stijging ruim 7 procent is.

Uurtarief

Het door de overheid maximum vergoede uurtarief voor opvang gaat volgend jaar van 7,45 euro naar ruim 8 euro. Maar als de opvang daar in prijs boven zit, dan moeten ouders dat deel zelf betalen. Vooral voor mensen met een laag inkomen tikt dat al snel aan.

Verantwoordelijk staatssecretaris Van Ark denkt dat de prijsstijgingen wel zullen meevallen. Zij vindt het niet nodig om nog meer geld uit te trekken voor de babyopvang.

Bron: RTL Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in