Samen Zwanger - Orale seks helpt tegen miskraam

Fellatio – het oraal bevredigen van een man, pijpen dus – lijkt de kans op een miskraam te verkleinen. Dat is de conclusie van een Nederlands onderzoek dat is gepubliceerd in het vakblad Journal of Reproductive Immunology.

Op de sociale media worden bij bosjes grappen gemaakt over dit ‘belangrijkste onderzoek ooit’. Toch gaat het om een serieus onderzoek dat aantoont dat het doorslikken van sperma voor zwangere vrouwen ‘een soort inenting is tegen afstoting van de vrucht’.

Zwangerschapsvergiftiging
“Bekend is dat er antigenen in zaadvloeistof zitten. En het slijmvlies in de mond en de maag neemt antigenen sneller op dan het slijmvlies van de vagina, en remt het immuunsysteem efficiënter af. Het spijsverteringskanaal moet immers ook wijs worden uit allerlei antigenen uit voedsel,” zegt Tess Meuleman van het Haga Ziekenhuis in Den Haag in de Volkskrant. Meuleman is eerste auteur van het onderzoek.

Verschillende studies wezen ook uit dat het doorslikken van sperma tot minder zwangerschapsvergiftiging kan leiden. Bij een groep van vrouwen die twee miskramen hadden gehad, bleek dat maar een kwart van hen het zaad doorslikte, terwijl dat bij een groep zonder die problemen de helft was.

Geen wondermiddel
Het nieuwe onderzoek bevestigt dat fellatio ertoe kan doen. Van de groep vrouwen die een miskraam kregen, had ruim twintig procent minder orale seks dan de groep zonder miskramen.

Meuleman wijst er wel op dat sperma geen wondermiddel is en dat vrouwen na een miskraam niet moeten denken dat het gevolg was van te weinig orale seks. Er zijn vele oorzaken voor een miskraam. Het niet doorslikken van sperma lijkt er daar een van te zijn.

Bron: Het Parool, door Maarten Moll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in