Samen Zwanger - Pieter kreeg een tweeling 'Ze groeien echt op met hun beste vriend'

Zangeres Beyoncé krijgt een tweeling, kondigde ze aan op Instagram. Pieter Yspeert en zijn vrouw Raphael hebben er al één en zijn er dolgelukkig mee. “Raphael was eerst echt overdonderd. Vanaf het moment dat het definitief was, waren we alleen maar blij.”

Floris en Philippe zijn nu 1,5 jaar oud. Het was niet altijd makkelijk, maar inmiddels ziet Pieter alleen nog maar voordelen. “Ze aaien elkaar, ze troosten elkaar, ze groeien echt op met hun beste vriend”, zegt Pieter. “Vanochtend was wel echt een bijzonder moment. Toen ik Raphael een kus gaf toen ik naar werk ging, gaven zij elkaar ook een kus.”

HELLP-syndroom en spoedkeizersnede

Het was niet altijd feest tijdens de zwangerschap en ook de eerste periode na de bevalling verliep moeizaam. De twee jongens werden te vroeg geboren en Raphael kreeg het HELLP-syndroom, een ernstige zwangerschapsvergiftiging die zelfs levensbedreigend kan zijn. Beide aandoeningen komen vaker voor bij vrouwen die bevallen van een meerling. Pieter: “Ze had heel erg hoofdpijn en zag op een gegeven moment niets meer. Dat hoort bij het HELLP-syndroom. De jongens werden toen gehaald met een spoedkeizersnede.”

Floris en Philippe afgelopen dinsdag tijdens een ommetje:

Na de geboorte van de tweeling verdween de vergiftiging. Maar waar een normale zwangerschap rond de 40 weken duurt, waren Floris en Philippe al na 34 weken op de wereld. Ze werden in de couveuse gelegd. “We moesten toen toestemming vragen om de kindjes vast te houden, terwijl het voor pasgeboren baby’s in het begin heel belangrijk is om te hechten. Daar heeft Raphael wel heel veel last van gehad.”

‘Als Philippe huilt, brengt Floris hem een speen’

Omdat Floris en Philippe te vroeg geboren werden, waren ook de eerste maanden thuis niet heel gemakkelijk, vertelt Pieter. “Ik zag de eerste acht, negen maanden niet echt voordelen van een tweeling. Je moet altijd twee luiers verschonen, er is altijd twee keer onrust en hun ritme sloot totaal niet op elkaar aan. Er was eigenlijk geen moment pauze. Pas toen het premature van de geboorte er echt af was, zagen we de voordelen.”

En die voordelen zitten volgens Pieter vooral in de aandacht die de twee voor elkaar hebben. “Als Philippe huilt, dan loopt Floris naar hem toe en geeft hem een speen. Ze steunen elkaar, dat is gewoon heel leuk om te zien.

Bron: RTL Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in